În Băișoara se respiră cel mai ozonificat aer din Europa! Întărește sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva bolilor!

Munții Apuseni ascund adevărate comori naturale și culturale, însă din păcate nu sunt puse în valoare.
În Țara de Piatră găsim stațiuni cu cel mai curat aer din Europa și priveliști asemănătoare celor din Alpi, pe care autoritățile ar putea să le administreze mai bine.
Staţiunea clujeană Muntele Băișorii este situată în SV județului, la poalele de est al Muntelui Mare din Masivul Apuseni, pe cursul mijlociu al râului Iara, la obârşia pârâului Gera (izvor al văii Ierţa), pe culmile ce pleacă spre est din vârful Buscat (1676 m).
Ceea ce nu mulți români știu este faptul că Muntele Baisorii, la 1400 de metri altitudine, este unul dintre locurile unde se respiră cel mai ozonificat aer din Europa. Însă este o zonă despre care puțini vorbesc. Stațiunea nu e dezvoltată și nu este exploatată la adevăratul potențial.
Beneficiile aerului ozonificat
Aerul ozonificat este considerat o binecuvântare pentru sănătate. Plimbările în zonele cu aer curat, bogat în ozon, sunt recomandate pentru îmbunătățirea stării generale a organismului. Beneficiile includ:
- Efecte revigorante: Respirația unui astfel de aer energizează corpul și stimulează funcțiile pulmonare.
- Reducerea stresului: Mirosul proaspăt al ozonului are un efect calmant asupra sistemului nervos, reducând anxietatea și stresul.
- Stimularea imunității: Contactul cu aerul pur contribuie la întărirea sistemului imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva bolilor.
Ce înseamnă aerul ozonificat?
Aerul ozonificat conține concentrații naturale de ozon, un gaz format din trei atomi de oxigen. Ozonul este produs în mod natural în atmosferă, în special în timpul furtunilor sau în zonele montane, prin reacții între radiațiile ultraviolete și moleculele de oxigen. Mirosul său distinct, descris adesea ca fiind „proaspăt” sau „metalizat”, este asociat cu senzația de aer curat, purificat de poluanți și toxine.
Deși concentrațiile mari de ozon pot fi dăunătoare la nivelul solului, în cantități moderate și în medii naturale, aerul ozonificat este considerat benefic. El simbolizează forța purificatoare a naturii, capabilă să regenereze și să reechilibreze ecosistemele.


Aveti vreo dovada stiintifica in acest sens sau e asa un subiect de weekend??? Lucrez de o viata in domeniul protectiei mediului si va pot spune sigur ca locul despre care vorbiti nu este ,,cel mai ozonificat loc din Romania”…