Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Stațiunea din „Olteania Ardealului” care are apă vindecătoare: Ce afecțiuni se pot trata? Europenii dau buzna!

Stațiunea din „Olteania Ardealului” care are apă vindecătoare: Ce afecțiuni se pot trata? Europenii dau buzna!

Băile Govora este o stațiune balneoclimaterică situată în județul Vâlcea, România. Renumită pentru apele minerale terapeutice și aerul său curat, stațiunea este un loc ideal pentru tratamente balneare și pentru recuperare. A fost fondată la sfârșitul secolului al XIX-lea și a devenit rapid cunoscută datorită proprietăților curative ale apelor sale minerale.

Băile Govora și-a început dezvoltarea ca stațiune balneară în anii 1880, când au fost descoperite izvoarele de apă minerală. În 1889, a fost construit primul stabiliment balnear, iar în următorii ani, stațiunea a cunoscut o dezvoltare rapidă, atrăgând vizitatori din toată țara și din străinătate. În perioada interbelică, Băile Govora a devenit una dintre cele mai prestigioase stațiuni din România, cu numeroase hoteluri și vile de lux.

Apele Minerale

Apele minerale din Băile Govora sunt recunoscute pentru proprietățile lor terapeutice, fiind utilizate în tratarea unei game largi de afecțiuni. Apele sunt bogate în cloruri, sodiu, brom, iod și sulf, fiind recomandate pentru tratarea bolilor respiratorii, reumatice, digestive și dermatologice. Stațiunea dispune de instalații moderne pentru băi de nămol, băi minerale, aerosoli și alte proceduri terapeutice.

Climatul

Climatul din Băile Govora este unul blând, cu veri răcoroase și ierni moderate. Stațiunea este situată într-o zonă împădurită, la o altitudine de aproximativ 360 de metri, ceea ce contribuie la un aer curat și benefic pentru sănătate. Aceste condiții climatice, combinate cu apele minerale, fac din Băile Govora o destinație ideală pentru tratamente de recuperare și relaxare.

Atracții și activități

Pe lângă tratamentele balneare, Băile Govora oferă numeroase oportunități de recreere și turism. Vizitatorii pot explora parcurile și grădinile din stațiune, pot face drumeții în împrejurimile pitorești sau pot vizita obiective turistice din apropiere, precum Mănăstirea Govora, o veche mănăstire ortodoxă din secolul al XIV-lea.

Loading

1 thought on “Stațiunea din „Olteania Ardealului” care are apă vindecătoare: Ce afecțiuni se pot trata? Europenii dau buzna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *