Vânătoarea de trufe din Ardeal, în topul celor mai dorite experiențe de britanici: Pădurile dese din Ardeal sunt renumite pentru „aurul lor negru”
Vânătoarea de trufe din Transilvania a fost inclusă de The Guardian în clasamentul activităților care ar trebui încercate toamna, în Europa.
„Pădurile dese care pornesc din Valea Verde sunt renumite pentru „aurul lor negru”. Din septembrie și până în februarie, oaspeții de la Valea Verde pot participa la programul „Weekend de vânătoare de trufe”, care îmbină căutările cu o mulțime de mâncăruri infuzate cu trufe. Vânătoarea ghidată începe cu o explicație despre diferitele tipuri de trufe și o prezentare a câinilor care se ocupă de căutare. La hotel, cina oferă cinci feluri de mâncare cu degustare de trufe, iar a doua zi, un mic dejun cu ouă Benedict, de asemenea, cu trufe” arată cei de la The Guardian.
Pădurile luxuriante și dese din Valea Verde sunt renumite pentru „aurul negru”.
„Iubim trufele și ne plac foarte mult reţetele în care le putem include. Încă de la micul dejun te vom răsfăţa cu preparare care includ aceste comori transilvănene. În ultimii 10 ani, ne-am însoţit oaspeţii la vânătoarea de trufe în pădurile din preajma satului Cund.
Dar, pe cât de talentaţi sunt câinii noștri care ne ajută la vânătoare, pe atât de greu de găsit sunt aceste ciuperci. Căci, da, trufele sunt niște ciuperci subterane, care apar în urma unui proces natural de simbioză, numit micoriză, între rădăcinile copacului gazdă și miceliul unor ciuperci. În urma acestei simbioze ciuperca nou apărută împrumută de la arbore culoarea, mirosul, gustul și parte din vitamine. Trufele se formează în jurul anumitor specii de arbori: alun, pin, carpen, plop, stejar sau fag, la o adâncime de 5-40 cm. De aceea, trufele pot fi găsite doar cu ajutorul câinilor special antrenaţi, cum sunt cei doi companioni alături de care mergem la vânătoare cu oaspeţii noștri!” explică experiența „vânătorii” cei de la Valea Verde.
Cund si Valea Verde nu au nimic în comun cu Apusenii!!!Documentați -vă!