Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Cristian Albu, propunerea PNL pentru Abrud: Abrudul a fost lăsat în moarte clinică!

articol publicat în august 11, 2020

Cristian Albu este propunerea de primar din partea PNL Alba, pentru Abrud, la alegeri locale din septembrie, un partener de competiție al actualului primar, Nicolae Simina, extrem de ofertant, prin experienţa vastă atât în mediul de afaceri cât și în administraţia publică centrală şi locală.

A absolvit, Facultatea de Drept, din cadrul Universitaţii de vest “Vasile Goldiş” Arad, promoţia 1997 și a fost licenţiat în ştiinţe juridice la Universitatea “ Lucian Blaga” Sibiu, specializarea Drept, sesiunea februarie 1998.

CV-ul profesional al candidatului liberal arată: consilier juridic SC Detunata SA Abrud, consilier juridic Primaria Orasului Abrud, apoi, patru ani, a fost consilier juridic SC “Rosia Montana Gold Corporation” S.A. Rosia Montana și din 2015, consilier director general SC Cupru Min SA Abrud, apoi conilier juridic-sef birou juridic SC Cupru Min SA Abrud.

Ne-a atras atenția, din oferta sa politică pentru Abrud, interesul pentru fondurile europene: „Va trebui să muncim pentru a-i reda oraşului nostru ceva de preţ, pierdut în urmă cu mult timp: DEMNITATEA. Abrudul a fost lăsat în moarte clinică, a ajuns o umbră a vestitului centru urban al Ţării Moţilor de odinioară. Un oraş în care puţinele evenimente au parcă un caracter subversiv, clandestin. Un oraş în care multiculturalismul, apropierea dintre românii de orice neam, este acum privită cu sfială.

Singurul drum pe care Abrudul poate merge acum este cel european, în care accesarea de fonduri pentru dezvoltare, infrastructură, sănătate şi cultură să fie o prioritate. Oraşul nostru trebuie să intre, aşa cum am mai spus în întâlnirile mele cu abrudenii, pe o axă liberală care s-a dovedit salvatoare pentru comunităţile locale

Avem nevoie de modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare, de reabilitarea şi redimensionarea drumurilor din oraş, de amenajarea unor zone de agrement care să înlăture monotonia gri a Abrudului şi să redea abrudenilor dorinţa de a se întâlni. Avem nevoie de piste pentru biciclete, de terenuri de sport, pentru a „pulsa” din nou pe arterele oraşului. Este absolut necesară redarea în circuit a centrului istoric al oraşului, astfel cum acesta ar trebui să arate, precum şi implementarea unor soluţii pentru turismul cultural, una din activităţile care pot genera locuri de muncă şi, în acelaşi timp, pot susţine economic zona”.

Va reamintim, candidații care și-au anunțat până acum intenția de a candida la primăria Abrud, sunt: Nicolae Simina – PSD, Cristian Albu – PNL, Bogdan Furdui – USR-PLUS, Narcis Avram Jurcă – PRO România, Dan Nemeș – ALDE. 

1 thought on “Cristian Albu, propunerea PNL pentru Abrud: Abrudul a fost lăsat în moarte clinică!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *