Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Monstrul din adâncul Tarniței, perla Apusenilor, a fost prins de un senator clujean: Păstrăvul URIAȘ are 1,3 metri!

articol publicat în septembrie 11, 2020

Un senator clujean, Vasile Ilea, a prins un păstrăv uriaș, în lacul Tarnița, din județul Cluj, în Munții Apuseni.

Păstrăvul curcubeu are în jur de 1,3 metri iar pescarul norocos s-a chinuit cam trei ore să-l scoată la suprafață, fiind nevoit să sară din barcă după păstrăvul URIAȘ.

Interesant este că apariția păstrăvului uriaș s-a produs după ce navigația cu motoarele poluante, pe lacurile Tarnița și Beliș, a fost interzisă.

Păstrăvul-curcubeu este o specie care are o dungă de culoarea curcubeului pe părțile laterale, de la care îi vine și numele atât de frumos. Are denumirea științifică de Salmo irideus. Provine din America și a fost adus în Europa Centrală și în țara noastră (la Prejmer, Slănic-Moldova). Un exemplar adult poate avea lungimea corpului de 25-30 cm și greutatea de 0,4-1,5 kg.

6 thoughts on “Monstrul din adâncul Tarniței, perla Apusenilor, a fost prins de un senator clujean: Păstrăvul URIAȘ are 1,3 metri!

  1. Informați-vă înainte să publicați un articol. Va faceți de rușine. ACELA ESTE PĂSTRĂV DE LAC.

  2. Catalin Ionel spune:

    “Păstrăvul-curcubeu este o specie care are o dungă de culoarea curcubeului pe părțile laterale, de la care îi vine și numele atât de frumos. Are denumirea științifică de Salmo irideus.” Acum ma intreb unde naiba vede ziaristul dunga laterala care da numele pastravului ??? Cred ca ziaristul are grave probleme cu vederea si nici nu e ziarist, atata timp cat scrie tampenii !!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *