Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Raul Matei este ironic după anunțul lui Florin Cazacu cu privire la pista de biciclete Brad – Șoimuș

Primarul Bradului a anunțat ieri un proiect turistic zonal, care traversează Munții Metaliferi, unde municipiul Brad este asociat cu încă alte patru comune, un proiect care dacă va fi finalizat va dezvolta turismul în toată zona.

Imediat după anunțul lui Florin Cazacu, Raul Matei a trimis un comentariu publicației noastre, ironic la adresa primarului, nu neapărat la adresa proiectului, o opinie pe care o redăm integral.

„Tot o promisiune continuă de 17 ani. Înțeleg că va fi al doilea mare obiectiv turistic important după cel finalizat și deja funcțional promis încă din anii 2000 `Drumul Aurului`. Celebrul traseu turistic cu care a defilat de câte ori a fost necesar și care pleacă din centrul `cultural` al municipiului, din fața Muzeului Aurului și continuă cca. 10 km pe Valea pârâului Musariu. Cu vizita de neuitat la galeria `Treptele Romane` unde am putut vedea urmele de daltă în piatră încă de dinaintea romanilor. Apoi traseul ne duce pe drumul proaspăt (de câțiva ani) asfaltat și rupt de viituri până la biserica de piatră Ruda 12 Apostoli. După care pe o porțiune de pământ, al nimănui, coborâm și ajungem la urmele fostei exploatări miniere Barza, o ruină, (la care a contribuit din plin și primarul nostru vizionar), unde observăm profesionalismul specialiștilor în închideri și ecologizare prin râuri de galiță care spală (și banii) toate elementele chimice și le varsă în Crișul Alb (care numai alb nu mai este acum)” scrie președinte USR Brad.

Apoi, dl. Matei face o remarcă interesantă legată de „mocănița austriacului”, unde Apuseni Info consideră că trebuia folosit numele proprietarului, nu etnia. De asemenea, considerăm că atât pentru brădeni, cât și pentru Apuseni Info, remarca ironică a dlui. Matei referitoare la proprietarul mocăniței trebuie dusă la capăt și așteptăm asta din partea liderului USR Plus Brad.

„Apoi mirajul Aurului ne reîntoarce în citadela fostă minieră prin intermediul unui monument istoric, mocănița austriacului (cum a ajuns un cetățean austriac proprietar de monument istoric la mine în oraș deseori mi-am pus întrebarea 😉 dar nu ăsta e subiectul acum) și ne debarcă la gara CFR, alt monument istoric salvat de primarul `avem în atenție`. Posibil să mai existe oameni naivi să mai creadă basme cu Feți Frumoși salvatori, dar primarul nostru nu este unul dintre ei. Am zis” a încheiat liderul USR Plus Brad.

Apuseni Info va urmări realizarea promisiunii primarului Florin Cazacu cu privire la acest proiect. Suntem sătui de promisiunile politicienilor și așteptăm ca acest proiect, anunțat de primar, să fie dus la capăt.

De asemenea, așteptăm din partea domnului Matei o clarificare cu privire la remarca legată de „mocănița austriacului”. Lucrurile trebuie spune drept și cu curaj, până la capăt, bine documentate, nu vorbe aruncate trecător.

Loading

2 thoughts on “Raul Matei este ironic după anunțul lui Florin Cazacu cu privire la pista de biciclete Brad – Șoimuș

  1. Și totuși, mai are curajul să scoată capul după ce a umblat cu forfâlica pe la ISJ și și-a pus nevasta directoare? 🙂 Acu mai face si pe xenofobul, zici ca e din neamulor celor de la AUR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *