Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Vești bune de la instituția fanion a orașului, Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad

articol publicat în iunie 9, 2021

Încet dar sigur și îmbucurător, Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad începe să-și recupereze din ștaiful de odinioară, de la proiecte educaționale în care este și va fi inclus, până la modernizarea acestuia, atât cât se poate având în vedere fondurile limitate de care dispune.

Recent, instituția a avut inspirația să-și modernizeze în primul rând intrarea în istoricul liceu, fiind achiziționată o cabină modernă pentru paznic și a modernizat scuarul de la intrarea profesorilor

Modernizarea și dezvoltarea instituției vine în completarea destinului acestui liceu care a educat generații întregi de moți, atât din Brad, cât și din comunele învecinate, de la Hălmagiu și până la Vălișoara, de la Brad și până la Buceș.

Mai mult decât schimbarea la față de la intrare, s-a trecut la modernizarea câtorva ferestre la sălile de curs, fiind instalate termopane, conform indicațiilor de la județ – Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, având în vedere că imobilul este încadrat în patrimoniul național.

Treptat, directorul Bogdan Ștefan și-a propus modernizarea a cât mai multor săli de curs, reabilitarea suprafeței asfaltate din incinta liceului, care în prezent este destul de deteriorată.

Pentru multe alte modernizări, pe lângă banii veniți de la primărie sau din alte surse, aportul brădenilor care au posibilitatea, prin sponsorizare, este binevenit, Florin Talpeș fiind un exemplu de brădean inimos care a fost aproape de liceul moților crișeni în decursul anilor.

2 thoughts on “Vești bune de la instituția fanion a orașului, Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *