Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Cei trei consilieri USR Brad i-au înmânat un MEMORIU ministrului transporturilor cu privire la reabilitarea DN 74

Deputata USR de Hunedoara, Pollyanna Hangan și consilierii locali USR Raluca Brăndușan și Raul Florin Matei, membri ai Consiliului Local Brad, au discutat cu Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, despre necesitatea unui pasaj pietonal în cartierul Grigorescu din municipiul Deva, respectiv despre nevoia reabilitării urgente a unor porțiuni de drumuri naționale din preajma municipiului Brad.

Discuțiile celor trei reprezentanți USR cu ministrul Cătălin Drulă s-au centrat pe nevoia identificării surselor de finanțare pentru aceste proiecte esențiale bunei funcționări a comunităților locale în prezent afectate de situație. „Problema pasajului pietonal din cartierul devean Grigorescu a fost îndelung dezbătută în ultimii ani și am adus-o mereu în atenția autorităților, încă de dinainte de a mă implica în politică. Sunt sute de case în acel cartier și zeci de firme cu sute de angajați, precum și zeci de copii obligați să traverseze calea ferată pentru a ajunge în oraș, în condiții complet nesigure. Interesele și siguranța locuitorilor din cartierul Grigorescu au fost mereu ignorate până acum. Discuțiile pe care le-am purtat cu ministrul Cătălin Drulă vor continua pentru identificarea soluțiilor tehnice necesare realizării acestui proiect”, explică deputata USR Pollyanna Hangan.

În ceea ce privește drumurile naționale din zona municipiului Brad, date în administrarea autorităților locale, consilierii USR Brăndușan Melania-Raluca, Bufnilă Sergiu-Alin și Matei Raul-Florin au înaintat un memoriu ministrului, arătând starea deplorabilă a acestora – în special a DN 74 Brad – Crișcior.

„De ani buni, aceste drumuri pun la încercare nervii locuitorilor din municipiul nostru. S-au făcut zeci de petiții de către cetățeni, s-au făcut numeroase interpelări către autorițăți, s-au scris zeci de articole de presă. În zadar, în tot acest timp siguranța circulației rutiere a fost pusă în pericol, autoturismele și autovehiculele au suferit daune și au necesitat reparații din banii cetățenilor”, spune Raul Florin Matei, liderul consilierilor USR Brad.

Discuțiile cu reprezentanții Ministerului Transporturilor pe aceste probleme vor continua în perioada imediat următoare, astfel încât aceste proiecte necesare comunităților din Deva și Brad să poată fi realizate în viitorul apropiat.

(EXCLUSIV) MEMORIU – USR Plus Brad către Ministrul Transporturilor:

În vederea aprobării finanțării sectorului  de drum național 74 Brad -Crișcior

  •  amenajarea străzilor Primar Ioan Bocăescu și Nestor Lupei
  •  modernizarea străzilor Lunca și Călămărești

Domnule ministru al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă

Spre știința Domnului ministru al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea

Subsemnații, consilieri locali în cadrul Consiliului Local al municipiului Brad, Brăndușan Melania Raluca, Bufnilă Sergiu Alin și Matei Raul Florin din partea Partidului Uniunea Salvați România vă supunem spre atenție următorul memoriu.

Toate cele 3 intrări și ieșiri din municipiul Brad sunt drumuri naționale. Ele sunt date în administrarea muncipiului Brad. La intrarea dinspre Deva înspre Oradea este DN 76. Pe toată lungimea lui de la intrarea în municipiu dinspre Deva și ieșirea spre Oradea acest drum național este într-o stare de degradare accentuată. Drumul a beneficiat în anii trecuți de serie de  intervenții asupra lui când s-au efectuat lucrări de extindere a rețelei de apă potabilă și canalizare în municipiul Brad. La încheierea acestor lucrări el a fost serios afectat, etapele de aducere la stadiul inițial fiind efctuate de o proastă calitate. În prezent el este plin de denivelări, lipsit de trotuare, rigole de scurgere și de preluare a apelor pluviale și nu este marcat corespunzător din punct de vedere al circulației rutiere. Această porțiune însemnată de drum, poartă de intrare și de ieșire din municipiu nu a beneficiat de zeci de ani de turnarea unui covor asfaltic continuu, ci doar de cârpeli și plombe care nu au rezistat mult timp traficului intens și de mare tonaj.

Un alt drum național care este dat în administrarea UAT Brad este drumul național 74 care leagă municipiul Brad de comuna Crișcior, județul Hunedoara de județtul Alba.

Și această porțiune de drum, de aproximativ 4 km se prezintă într-o stare avansată de degradare și care pune în pericol siguranța participanților la trafic.

Administrația locală în al 12-lea ceas a comandat un studiu de fezabilitate și a intocmit un proiect de reabilitare a lui și a unor străzi secundare care se desprind din el.

Proiectul de reabilitare a DN 74 Brad- Crișcior în valoare de 10.498.764 mii lei a fost depus și aprobat spre finanțare inițial Fondului de Dezvoltare și Investiții la poziția 47 din lista pe care v-o atachez cu proiectele aprobate spre finanțare. După cum bine știți, acest instrument de finanțare a fost desființat, implicit speranța brădenilor la drumuri ca în vestul civilizat.

Ulterior acest proiect a fost depus în anul 2020 și s-a solicitat finanțarea lui către Compania Națională de Investiții. Proiectul este prins în lista sinteză de investiții, atachez print screen.

Alături de acest proiect de o importanță majoră pentru bunul mers economic, siguranța rutieră și dezvoltarea municipiului nostru s-au mai depus de către muncipalitate alte două proiecte de reabilitare drumuri, respectiv ,, Amenajarea străzilor Primar Ioan Bocăescu și Nestor Lupei” și ,, Modernizarea străzilor Lunca și Călămărești”, pe care le regăsiți în aceeași listă sinteză depusă la C.N.I.

Domnule ministru, de-a lungul anilor nervii brădenilor și a celor care tranzitează municipiul Brad pe cele 3 căi de acces ( DN 74 și DN 76 Deva-Oradea ) au fost puși la grea încercare și întinși la maxim. S-au făcut zeci de petiții de către cetățeni, s-au făcut numeroase interpelări către autorițăți, s-au scris zeci de articole de presă. În zadar, în tot acest timp siguranța circulației rutiere a fost pusă în pericol, autoturismele și autovehiculele au suferit daune și au necesitat reparații din banii cetățenilor, service-urile auto din zonă au înflorit.

Bugetul local al municipiului Brad și administrarea lui deficitară, lipsa unui departament profesionist și puternic de scriere și de atragere proiecte cu finanțare externă bugetului local în acest domeniu al infrastructurii rutiere au condus la această stare de fapt și nu a permis ca până în prezent brădenii să beneficeze de o normalitate a drumurilor.

Pentru ca aceste proiecte să ajungă în stadiul în care se află acum s-a parcurs timp prețios și s-au cheltuit pentru scrierea, conceperea și obținerea autorizațiilor resurse financiare însemnate de la bugetul local.

Avem cunoștință că aceste proiecte au fost depuse către o instituție care nu este în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii pe care dumneavoastră îl conduceți, de asemenea știm că sunteți un profesionist și că nu vă ghidați în alocarea resurselor pentru proiectele de infrastructură discreționar, ci în funcție de priorități, nici nu dispuneți alocarea banilor după apartenența politică a primarilor, ( ,, atribut” al vechilor guvernări ) motiv pentru care în virtutea funcției pe care o ocupați vă rog să ne susțineți în găsirea modalităților legale, deblocarea acestor proiecte și finanțarea lor în regim de prioritate.

Dumneavoastră cunoașteți în amănunt resursele, modalitățile și căile de finanțare, iar prin intermediul aparatului pe care îl conduceți vă solicităm respectuos fixarea unei întrevederi cu noi, în calitatea noastră de aleși locali puși în slujba cetățenilor pentru a vă detalia situația cât mai exact. Pe lângă acest favor, domnule ministru, vă rog să dechideți o linie de comunicare și de lucru cu domnul primar, Florin Cazacu, în care să-i oferiți prin intermediul funcționarilor din minister toate informațiile, oportunitățile și sprijinul necesar în redactarea și identificarea liniilor de finanțare pentru acest segment al infrastructurii rutiere.

Această solicitare o voi trimite și către domnul ministru Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. Poate prin intermediul Planului Nașional de Redresare și Reziliență se vor găsi resursele financiare pentru reabilitarea, modernizarea și refacerea infrastructurii rutiere grav afectată la nivel de municipiu, muncipiu care în trecut s-a bucurat de strălucirea aurului scos de milenii din adâncuri, în care orașul avea un aer boem, plin de viață, curat și civilizat.

În încheiere, domnule ministru Cătălin Drulă, vă mulțumesc pentru sprijinul pe care suntem siguri că îl veți acorda brădenilor prin finanțarea acestor proiecte deja depuse, vă mulțumim și pentru deschiderea de care veți da dovadă în găsirea de oportunități ca și celelalte străzi ale municpiului de care nu am menționat aici și care sunt numeroase cum ar fi strada Dealul Tăului, Dealul Racovei, Poienița, Vulturilor, Ardealul, strada Morii, Săvești… cât și cele din satele aparținătoare municipiului Brad: Mesteacăn, Ruda Brad, Tărățel și Valea Bradului să fie și ele modernizate.

La învestirea noastră, în data de 22 octombrie 2020, aflați pentru prima dată în postura de aleși locali am depus următorul jurământ în fața brădenilor:

„Jur să respect Constituția și legile tării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea, pentru binele locuitorilor municipiului Brad. Așa să-mi ajute Dumnezeu!

Noi nu am uitat asta și nu ne-am îndepărtat în lateral nici măcar un milimetru de la promisiunea făcută brădenilor!

Cu stimă și o deosebită considerație,

Consilieri locali din partea Partidului Uniunea Salvați România în cadrul Consiliului Local al municipiului Brad

Brăndușan Melania Raluca,

Bufnilă Sergiu Alin,

Matei Raul Florin

1 thought on “Cei trei consilieri USR Brad i-au înmânat un MEMORIU ministrului transporturilor cu privire la reabilitarea DN 74

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EnglishHungarianRomanian