Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Construcția pistei de biciclete pe linia fostei mocănițe, Huedin – Sâncraiu – Călățele, este blocată la CNAIR

articol publicat în august 14, 2021

Primarul din Huedin, Mircea Moroșan, a anunțat vineri că proiectul construcției pistei de biciclete pe linia fostei mocănițe, Huedin – Sâncraiu – Călățele, este blocat la CNAIR – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Referitor la pista de biciclete, nu s-a întrerupt nimic, doar că este la avizare acest proiect, la drumurile naționale.

Știți că este birocrație, avem răbdare, acum câțiva ani ne-ați ținut și nouă luni până am primit un aviz pe strada Protopot Aurel Munteanu și pe strada Horea. Așteptăm, facem presiuni, în momentul în care vom avea avizul vom face licitația pentru această pistă de biciclete” a anunțat în live-ul săptămânal primarul din Huedin.

Edilul a făcut acest anunț după ce în ultimele zile mai mulți locuitori ai Huedinului au amintit acest proiect pe rețele de socializare.

Tot în această săptămână, Moroșan a explicat și cotidianului stiridecluj.ro unde s-a împotmolit proiectul: „Sâncraiu a primit banii de la Guvern, dar eu am pus banii deoparte pentru acest proiect, din fonduri locale. Eu pun 300.000 de euro pentru a face 4,2 kilometri de pistă pe fosta linie de cale ferată a mocăniței, iar din fonduri europene primesc 200.000, cam 50.000 de euro pe kilometru. Nu e vina mea pentru ce s-a întâmplat, dar toată lumea mă compară cu Sâncraiul. Ei sunt un sat turistic și au nevoie de această pistă, pentru turiștii care vin. Ar fi un lucru bun și pentru noi, deoarece crește atractivitatea. 

Problema este că Sâncraiu face, noi facem, dar Călățele nu are bani. Va fi ca Autostrada Transilvania, vine și nu se duce nicăieri…”.

Proiectul prevede 14 kilometri de piste de biciclete pe traseul fostei Mocănițe, între Huedin – Sâncraiu – Călățele.

Proiectul primește 750.000 de euro din fonduri europene, iar primăriile trebuie să cotizeze cu 1.125.000 de euro (300.000 Huedin, 600.000 Călățele și 375.000 Sâncraiu), conform stiridecluj.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *