Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Au fost aprobate temele de proiectare pentru un drum superb din Apuseni între Bulzeștii de Sus și Avram Iancu

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a anunțat astăzi că au fost aprobate notele conceptuale și temele de proiectare pentru modernizarea DJ762: Baia de Criș – Bulzeștii de Sus – limită județ Alba, km 22+253 – km 35+202;

„Avem cea mai mare rețea de drumuri județene, dar suma alocată de Guvern este una dintre cele mai mici din țară. Cele 11,6 milioane de lei vor fi direcționate pentru a acționa cu prioritate pe drumurile județene, acolo unde sunt necesare intervenții urgente.

Am rectificat bugetele instituțiilor subordonate pentru a ne asigura de buna lor funcționare până la sfârșitul anului. Fie că vorbim despre asistența socială, sănătate, fie ca vorbim despre cultură, toate domeniile, în egală măsură, trebuie să beneficieze de suportul nostru” a anunțat astăzi Laurențiu Nistor.

Superbul drum județean, DJ762 , poate constitui motorul dezvoltării turistice din zonă, însă pentru aceasta trebuie să se modernizeze/asfalteze un tronson de câțiva kilometri. Practic, drumul va face legătură între Baia de Criș și comuna Avram Iancu, între Valea Arieșului și Valea Crișului Alb, între DN 75 și DN 76.

Sectorul de drum din Hunedoara prezintă o stare avansată de degradare cu gropi, făgașe, denivelări și burdușiri cauzate de traficul greu, în zonă fiind exploatată masă lemnoasă. Pietruirea drumului nu are o grosime constantă fiind deteriorată după fiecare sezon rece.

Loading

2 thoughts on “Au fost aprobate temele de proiectare pentru un drum superb din Apuseni între Bulzeștii de Sus și Avram Iancu

  1. Pe acolo prin ani 62 si…… circula o cursa, un autobuz (peste dealul Crisului) intre Avram Iancu si Baia de Cris-Brad, dar inteleg ca este doar o amintire. Pe acolo am calatorit cand am venit la Timisoara. Aveam doar 12 ani. Sigur este nevoie de acest drum modernizat, pentru a ajunge in Avram Iancu mult mai usor si mai repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *