Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Primăria din Iara a început demersurile pentru conectarea comunei Iara la rețeaua de gaze naturale

articol publicat în octombrie 6, 2021

Primăria din Iara a început demersurile pentru conectarea comunei Iara la rețeaua de gaze naturale.

„Vă informăm că am început demersurile pentru conectarea Comunei Iara la rețeaua de gaze naturale.

În acest sens se va realiza un Studiu de Fezabilitate iar un prim pas a fost făcut prin obținerea avizului de la Transgaz pentru conectarea la conducta de mare presiune.

Pasul următor va fi obținerea finanțării prin programul guvernamental Anghel Saligny” au anunțat oficialii primăriei Iara.

Ce a transmis în aviz, Transgaz, primăriei din Iara:

„Urmare a adresei dvs., înregistrată la S.N.T.G.N Transgaz S.A cu nr. TGZPR 18711733432625/21.09.2021, privind racordarea în ST a localităţilor mai sus menţionate, vă transmitem următorul: AVIZ TEHNIC DE PRINCIPIU

  1. Soluţia tehnică de principiu constă în racordarea la ST, adică la conducta de înaltă presiune Copăceni – Muntele Bocu, PN 40 bar, a unui modul SRMP de PN 40 bar cu o capacitate tehnologică de Q = 9700 Sm3/h (din solicitare), care va fi amplasat în limita de siguranţă a conductei de transport în care se va face racordarea, prin intermediul unei conducte de racord, PN 40 bar, cu lungimea cuprinsă între 0,01 km şi 0,1 km. Coordonatele STEREO 70 estimate ale punctului de racordare la ST, pentru această soluţie propusă vor fi stabilite la faza de proiectare.
  2. Menţionăm următoarele: soluţia tehnică de racordare propusă mai sus are la bază „Strategia S.N.T.G.N. Transgaz S.A. privind dezvoltarea alimentării cu gaze naturale a judeţului Cluj”, elaborată de către Departamentul Proiectare – Cercetare; conducta de înaltă presiune Copăceni – Muntele Bocu, PN 40 bar va fi cuprinsă în Planul de Modernizare şi Dezvoltare Investiţii (PMDI) al S.N.T.G.N. Transgaz S.A., doar după elaborarea studiului tehnico-economic şi avizarea acestuia în CTE Transgaz.
  3. Pentru racordarea la ST câştigătorul licitaţiei serviciului de distribuţie gaze naturale va solicita la SNTGN Transgaz S.A avizul tehnic de racordare (ATR) şi va încheia contractul de racordare conform Ordinului ANRE nr. 172 / 25.09.2020, actualizat şi Legea nr. 123 / 2012 – Legea Energiei Electrice şi a Gazelor Naturale, cu modificările şi completările ulterioare.
  4. Acest aviz a fost eliberat pentru realizarea studiului de fezabilitate” arată cei de la Transgaz.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *