Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(VIDEO) Inspecție de la București pe lotul II de pe Sebeș-Turda: Până la finalul anului va fi inaugurat

articol publicat în noiembrie 13, 2021

Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș- Turda ar putea fi inaugurat până la finalul acestui an. Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a verificat stadiul lucrărilor și s-a declarat mulțumit de evoluția acestora.

„Sunt astăzi aici pentru a vedea care este stadiul lucrărilor pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș – Turda, în lungime de 24,25 de km. În funcție de asta urmează să decidem când va putea fi deschisă circulația, ceea ce ar permite deplasarea pe întreaga autostradă Sebeș – Turda (A10). Deschiderea traficului rutier pe lotul 2 va face utilizabili încă 1,5 km pană la nodul Alba Iulia (lot 1) și cca 3 km până nodul Aiud (lot 3). Vreau să reamintesc un aspect extrem de important, din punctul meu de vedere. În urmă cu o lună, când am preluat mandatul, proiectul lotului 2 al autostrăzii Sebeș – Turda, era considerat practic ratat, din cauza întârzierilor și blocajelor. Astăzi putem să vorbim însă despre deschiderea în acest an a acestui lot. Autostrada Sebeș – Turda (A10) are o lungime de circa 70 km și leagă autostrada A1 (Sebeș) cu autostrada Transilvania A3 (Turda). Pe un km, în zona dealului Oiejdea, lucrările vor continua până în luna aprilie a anului viitor, perioadă în care, circulația aici, se va desfășură în ambele sensuri, dar pe o cale.

Vreau ca împreună cu colegii de la minister să deblocăm toate proiectele care ani de zile au trenat din diverse motive. Sunt adeptul muncii în echipa și cred ca doar așa putem obține acele rezultate pe care oamenii le așteaptă de la noi.

Vreau să mai adaug doar că în spațiul public apar frecvent discuții legate de infrastructură. Unele pornesc de la interesul justificat al cetățenilor de a beneficia de o infrastructură rutieră europeană, modernă și sigură, pe când altele au ca scop mascarea incapacității unor Antreprenori. Toată lumea trebuie să înțeleagă că între cele două planuri trebuie făcută o distincție clară”, a declarat Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol.

Date tehnice: A10 Sebeș – Turda – Lotul 2 – 24,25 km – Alba Iulia Nord (Pârâul Iovului) – Aiud (Km 17+000 – Km 41+250)

Valoare: 549.33 mil. lei (fară TVA)

Constructor: Aktor

Contract: Semnat în 14 noiembrie 2014

Termen de finalizare (contractual): Octombrie 2016

Deschidere posibilă: Decembrie 2021

Stadiu fizic: 91,74% la data de 31.10.2021.

1 thought on “(VIDEO) Inspecție de la București pe lotul II de pe Sebeș-Turda: Până la finalul anului va fi inaugurat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *