Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Jurnalistul Remus Florescu, despre negocierile PNL – PSD: Negociază cote, funcții, ministere dar ignora sănătatea

articol publicat în noiembrie 16, 2021

Jurnalistul Remus Florescu, prezent în emisiunea Clujul Politic Live! moderată de Tiberiu Fărcaș, cofondator al platformei Clujul Politic, alături de jurnalistul Vasile Manu, a comentat modalitatea în care se naște noua alianță PNL-PSD, cât și prioritățile acestei alianțe.

Jurnalistul de la adevarul.ro consideră că această răzgândire a partidelor „vechi” le va bulversa electoratul: „Mulți dintre cei care au votat anii trecuți PNL au manifestat în frig, au fost niște mișcări de stradă, mai ales la Cluj extraordinare și acum să vină Iohannis care a fost și la manifestații cu geaca roșie, care a vorbit despre ciuma roșie, cred că ar trebui la orice declarație politică să inserăm un fel de disclaimer „atenție cum consumați această declarație politică, nu o luați în serios pentru că peste câteva luni s-ar putea să se schimbe„, care practic dăunează grav mersului la vot”.

Florescu a precizat și prioritățile politice ale acestei noi alianțe și nu cele sanitare: Nu am auzit de nicio negociere pe domeniul sănătății, pe ceea ce arde în acest moment. Ei negociază despre cote, despre funcții, ministere, dar ignora sănătatea. Ei negociază pe PNDL, pe bani, pe fonduri. Nici certificatul verde nu a fost pe masa negocierilor”.

Prezent la rându-i în emisiune, comentatorul politic Mihai Curteanu consideră că Nicolae Ciucă are cele mai mari șanse să fie numit din nou premier: Cred ca premierul trebuie sa fie uns de Klaus Iohannis, care este principalul pion și artizanul acestui joc. Cred că se va merge pe Nicolae Ciucă și va fi unanim acceptat. Această alianță s-a realizat, va funcționa pe termen scurt, va guverna România, fie că ne place, fie că nu ne place. Cred că proiectul de țară astăzi ar trebui să fie sistemul de sănătate, care dă mari rateuri, întreaga presiune publică se aruncă pe spatele medicilor. Ar trebui să existe o campanie de vaccinare coerentă, la noi nu există nimic, nicio discuție pe subiecte importante. Astăzi avem un climat social total diferit”.

Analistul Horia Nasra a explicat în schimb noile jocuri de putere din interiorul PNL: În momentul de față în PNL există 3 tabere, dar există și câteva insule de putere politică independentă. Există în PNL o grupare Black Tie Floreasca, din care fac parte susținătorii lui Florin Cîțu, printre care Alina Gorghiu sau Dan Vîlceanu, care îl doresc foarte tare pe actualul premier interimar la conducerea Executivului. Și există o grupare a ardelenilor, din care fac parte Emil Boc, Rareș Bogdan sau Bode. Și avem o tabară nouă în PNL, Bolojan-Motreanu, care a început să prindă putere. Mai sunt și două zone foste PDL, care astăzi stau în expectativă, organizația din Arad și Alba. În momentul de față e o bătaie mare în PNL.

Mai puteți citi – Horia Nasra: În momentul de față în PNL există 3 tabere dar și câteva insule de putere politică independentă

Mai puteți citi – Negocierile alianței PNL-PSD-UDMR, dezbătute la Clujul Politic LIVE! Funcția de premier, la mâna președintelui Iohannis

Pentru a urmări toată emisiunea, o inserăm mai jos:

1 thought on “Jurnalistul Remus Florescu, despre negocierile PNL – PSD: Negociază cote, funcții, ministere dar ignora sănătatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *