Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Scafandru profesionist: În lacul Beliș-Fântânele nu sunt monștri dar sunt păstrăvi uriași de 70-90 cm !

articol publicat în noiembrie 19, 2021

Un scafandru profesionist, lider al unui club de scufundare din județul Bihor, care recent s-a aventurat în adâncimea celui mai mare și misterios lac din Munții Apuseni, dintre întunecoșii munți ai Gilăului, ne-a precizat că legendele privind monștrii din lacurile Beliș-Fântânele și Tarnița rămân legende.

„Tot am citit în ultimii ani știri spectaculoase legate de monștri din adâncul lacurilor din Beliș-Fântânele și Tarnița și am decis în august să verific ceea ce oricum bănuiam, că în cele două lacuri nu există monștri ci doar pești mari.

M-am scufundat în ambele lacuri dar în Beliș-Fântânele am făcut 3-4 zile de căutări cu sonarul și da, există păstrăvi foarte mari de 70-90 cm, o adevărată bogăție piscicolă, însă nici vorbă de monștri în respectivul lac” ne-a declarat scafandrul profesionist.

Mai mult, scafandrul explică că astfel de pești mari stau mai mult în zona Giurcuța de Sus a lacului Beliș-Fântânele: „Acolo am depistat pe sonar 5-6 pești foarte mari, ceea ce este foarte mult pentru acea zonă”.

Cât despre Tarnița, scafandrul precizează: „Pe Tarnița, anul trecut un pescar a prins un păstrăv uriaș. Prin urmare, avem parte de păstrăvi uriași dar nu de monștri, nu de lostrițe!”.

Mai puteți citi – Monstrul din adâncul Tarniței, perla Apusenilor, a fost prins de un senator clujean: Păstrăvul URIAȘ are 1,3 metri!

Mai puteți citi – Există LOSTRIȚE în BELIȘ? „O lostriță de vreun metru a atacat un clean de 500g”! Ce spun pescarii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *