Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

CRIZA GUNOAIELOR duce la STAREA de ALERTĂ în Hunedoara!

articol publicat în decembrie 5, 2021

CRIZA GUNOAIELOR duce la STAREA de ALERTĂ în Hunedoara. În această seară a fost convocat „Grupul de Suport Tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de epidemii”, care a avut o primă întâlnire la sediul Instituției Prefectului.

Călin Marian: Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va solicita acordul Ministerului Afacerilor Interne pentru declararea stării de alertă

În urma raportului acestei comisii, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va solicita acordul Ministerului Afacerilor Interne pentru declararea stării de alertă. Imediat ce acesta va fi obținut, printr-o hotărâre a C.J.S.U. Hunedoara va fi declarată stare de alertă pentru cele 61 de localități” a anunțat Prefectul de Hunedoara.

Laurențiu Nistor: SC Brai-Cata SRL trebuie să respecte obligațiile contractuale și hotărârile instanțelor judecătorești

După întâlnirea de la Prefectură, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a reamintit că SC Brai-Cata SRL trebuie să respecte obligațiile contractuale și hotărârile instanțelor judecătorești: „Este vorba despre banii hunedorenilor, despre bugetul județului Hunedoara! NU Consiliul Județean Hunedoara a generat această situație neplăcută! Cu toate acestea, ne cerem scuze pentru cele întâmplate și vă asigurăm că, împreună cu celelalte autorități responsabile, vom găsi soluții în cel mai scurt timp”.

Florin Cazacu: Este INADMISIBILĂ încetarea activității de colectare a deșeurilor menajere si modul in care procedează operatorul BRAI-CATA

„Este INADMISIBILĂ încetarea activității de colectare a deșeurilor menajere si modul in care procedează operatorul BRAI-CATA, in condițiile in care Primaria Municipiului Brad și majoritatea beneficiarilor acestui nu au datorii certe față de operator conform contractelor aflate in derulare.

In cursul zilei de 4 și 5 decembrie 2021 conducerea Consiliului Judetean Hunedoara si a Prefecturii Hunedoara au căutat soluții pentru rezolvarea situației și prevenirea unei crize majore a deșeurilor menajere.

Mâine, 6 decembrie 2021 la sediul CJ Hunedoara va avea loc o întâlnire a tuturor factorilor decizionali pentru deblocarea de urgență a situației.

In aceste condiții este inevitabilă o întârziere a prestării acestui serviciu de colectare a deșeurilor, cu consecințe grave la nivelul întregului județ, inclusiv în municipiului Brad! Administrațiile publice locale afectate, cu sprijinul CJ Hunedoara, Prefectura Hunedoara vor identifica in regim de urgență soluțiile optime pentru depășirea urgentă a situației conform prevederilor legale!

Vă asigur de implicarea responsabilă a administrației locale și sper să fie rezolvată cât mai urgent aceasta situație fără precedent in cele trei zone din judetul Hunedoara, inclusuv zona Brad!” a reacționat edilul din Brad.

1 thought on “CRIZA GUNOAIELOR duce la STAREA de ALERTĂ în Hunedoara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *