Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

De ce nu a votat deputatul Pollyanna Hangan trecerea terenului de la CFR la mai multe UAT-uri pentru pista de biciclete din Metaliferi?

articol publicat în decembrie 23, 2021

Ieri, la un moment dat în gâlceava dintre Florin Cazacu și Raul Matei, primarul din Brad a strecurat o chestie interesantă: Parlamentarii USR nu au votat <<PL 536/2021 (lege organică) privind transmiterea unor bunuri imobile din domeniul public al statului aflate în administrarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi concesiunea Companiei Naţionale de Căi Ferate C.F.R. – S.A. în domeniul public al municipiului Brad şi al comunelor Şoimuş, Luncoiu de Jos, Vălişoara şi Băiţa>> adică terenul pentru pista de biciclete de care vă vorbeam ieri.

Astăzi am verificat și noi și Florin Cazacu avea dreptate, parlamentarii USR nu au votat respectivul proiect, inclusiv deputatul Hangan Pollyanna-Hanellore.

Ia-m solicitat fostului președinte al USR Hunedoara un punct de vedere asupra votului dat și ne-a răspuns următoarele: „Pe ordinea de zi a ședinței din data de 21 decembrie au existat două proiecte legislative ce vizau transmiterea unor terenuri din domeniul public al statului în cel al administrațiilor publice locale: este vorba de proiectul referitor la terenuri din județul Hunedoara (zonele Brad, Șoimuș, Luncoiu de Jos, Vălișoara, Băița) și, respectiv, de proiectul referitor la terenuri din județul Mureș.

Având în vedere că există o decizie a Curții Constituționale (Decizia nr. 1/2014 asupra obiecției de neconstituționalitate a Legii privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competențe exercitate de unele ministere și organe de specialitate ale administrației publice centrale, precum și a unor măsuri de reformă privind administrația publică) care arată, potrivit art. 176 și următoarelor, neconstituționalitatea acestei modalități de transfer de proprietate, nu puteam să votez pentru două proiecte care sunt din start neconstituționale, ele putând fi atacate pe acest motiv la Curtea Constituțională.

Să nu uităm că nu de puține ori astfel de transferuri au stat la baza unor acțiuni ori situații care nu serveau neapărat interesul comunității locale, ci interese private, astfel că trebuie să fim atenți atât la finalitatea demersului, cât și la modul în care acesta urmează pașii constituționali de realizare” a răspuns solicitării Apuseni Info, deputatul Hangan Pollyanna-Hanellore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *