Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

50 de km de pârtii de schi în Vlădeasa, Munții Apuseni, o investiție de peste 100 de milioane €

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin TIșe, a anunțat de curând proiectul domeniului schiabil Săcuieu Vlădeasa.

„Avem un proiect la care lucrăm legat de domeniul schiabil Săcuieu Vlădeasa. Primăria a avut un litigiu cu un privat, neputând pune la dispoziție această zonă cu ceea ce aveam nevoie. Discuțiile cu domnul primar au avansat anul trecut și am convenit să dea drumul la studiile de oportunitate, urmând ca din partea de cofinanțare din cotele defalcate, primăria să poate cheltui o parte pentru asta. În esență, ne dorim să realizăm un domeniu schiabil care va fi de referință pentru Cluj și pentru România, pentru că terenul și clima de acolo ne permit să realizăm un domeniu schiabil în care să avem șase luni pe an zăpadă naturală, iar cu zăpadă artificială, chiar până la nouă luni, asta spun studiile, ceea ce face profitabilă o astfel de investiție. Este vorba de versantul estic al muntelui Vlădeasa, la o altitudine cuprinsă între 1.100 și 1.700 de metri, culminând cu vârful Vlădeasa, la 1.836 m. Finanțarea o vom asigura din bugetul primăriei, bugetul județului și finanțare europeană. Este un proiect de lungă durată, analizăm în acest moment posibilitatea de a finanța de la Consiliul Județean costurile până la execuție, pentru că primăria din Săcuieu nu are capacitatea de a susține financiar costurile”, a spus președintele CJ Cluj, Alin Tișe, în cadrul unei conferințe de presă, conform Actual de Cluj.

Valoarea investiției a fost estimată la peste 100 de milioane de euro, însă suma exactă urmează să fie stabilită în urma studiilor realizate.

Vlădeasa are o pârtie de schi nefinalizată, cu o lungime totală de aproximativ 1.200 de metri.

Loading

3 thoughts on “50 de km de pârtii de schi în Vlădeasa, Munții Apuseni, o investiție de peste 100 de milioane €

  1. Versant estic? Păi cât o să țină zăpada ? În general,pârtiile se fac pe versant nordic ,ca soarele să nu topească zăpada !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *