Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Vrăjitorul hârtiei din Apuseni a creat „mărţişoarele plantabile” din care răsare viața: copaci sau flori

Vrăjitorul hârtiei din Apuseni, maestrul Răzvan Supuran, creatorul Atelierului de Hârtie, a creat pentru primăvara acestui an și în special pentru sărbătoarea echinocțiului dar și pentru 1 martie – „mărţişoarele plantabile” din care răsare viața: copaci sau flori.

sursă foto: Atelierul de Carte

De Mărțișor 2022 ne-am decis să plantăm 6 milioane de semințe de mesteacăn.

Povestea mărțișorul începe cu frumoasa inițiativă a șapte prieteni: „Suntem o gașcă de 7 prieteni, super îndrăgostiți de natură. Simțim respect și recunoștință. Pentru oameni, natura este unica natură. Este și a 2-a noastră mamă care hrănește Viața de vreo 6 milioane de ani, de când există specia noastră.

Începând cu Revoluția Industrială de la sfârșitul secolului XIX, apoi modernismul și confortul nostru, au condus la o degradare a faunei și florei de pe Planeta Pământ. Ecosistemul natural din România urmează aceeași stare.

De Mărțișor 2022 ne-am decis să plantăm 6 milioane de semințe de mesteacăn. Nu putem face asta singuri, avem nevoie și de ajutorul tău. Noi am cumpărat semințele pe care le vom insera în hârtie manuală, reciclată.

În atelierul nostru din Apuseni, facem 1 milion de mărțișoare PLANTABILE. Împreună cu tine, dăm un sens mai valoros acestei celebrări a unui nou Început”.

sursă foto: Atelierul de Carte

Pe tehnic, cum sunt realizate minunatele mărțișoare care dau viață?

„Mărțișoare PLANTABILE din hârtie reciclată manual cu semințe de mesteacăn, semințe de trifoi și flori de lavandă. Unele conțin și petale de crăițe. Mărțișoarele sunt relativ dreptunghiulare, cu dimensiuni minime 3 x 4.5 cm (dar pot ajunge până la 5 x 8 cm).

Nuanțele lor sunt alb cald/rece, gri și maro deschis (cafea cu lapte).Semințele sunt distribuite aleator în fiecare mărțișor.

Media semințelor de mesteacăn este de 2/buc. Semințele de mesteacăn sunt minuscule, foarte greu vizibile, chiar și pentru un ochi experimentat.

Toate plantele sunt inserate în primul rând în masa (grosimea) hârtiei, nu la suprafață. Mărțișoarele pe care le vei primi de la noi vor fi, așadar, cu diferențe vizibile între ele.

Mărțișorul este însoțit de șnur și plic. Comandă minimă 20 mărțișoare.

Pentru comenzi mai mici de 20 mărțișoare, te rugăm să comanzi la Suryama.

Acest mărțișor este despre conținut, nu despre formă. Alb sau kraft, estetic sau nu, plicul este un ambalaj dat deoparte. Mărțișorul, adică acea bucată de hârtie reciclată manual, conține germenele vieții: semințele” arată maestrul Răzvan Supuran în descrierea mărțișorului plantabil.

sursă foto: Atelierul de Carte
sursă foto: Atelierul de Carte

De echinocțiu, dacă ai ghivece, adună-ți oamenii. Fă o poză, filmează, scrie o poezie, cântă, dansează, pictează cerul cu visul omenirii, bea o gură de apă curată, respiră suflul vieții

Oriunde ai fi, te invităm să plantăm, spun făurătorii de viață: „20 Martie 2022. Oriunde ai fi, te invităm să plantăm. De Echinocțiu, energiile sunt egale și izvoarele deschise. În toată țara, OM cu OM, mărțișor cu mărțișor, măreață bucurie. Omul plantează pomul. Pomul hrănește viața omului. Dacă ai un loc de plantare, răspândește vestea. Dacă ai ghivece, adună-ți oamenii. Fă o poză, filmează, scrie o poezie, cântă, dansează, pictează cerul cu visul omenirii, bea o gură de apă curată, respiră suflul vieții. Dacă simți, trimite-le și către noi, pentru ca și alții să vadă că se poate. Discreția e cheia creșterii. Astfel lăudăm viața. Ne-am săturat de reclame, promisiuni și vorbe goale. Tăcuta Plantare ne onorează! Mai multe detalii în curând”.

Prin urmare, Apuseni Info vă invită, în caz că sunteți interesați, să puneți un umăr la frumos, la viață, la sănătate. Pentru mai multe informații, click AICI!

Cine este vrăjitorul hârtiei din Apuseni?

Mai jos vă redăm un material realizat de DIGI24 despre Răzvan și munca sa: „Răzvan Supuran este de profesie jurnalist, dar iubirea pentru scris și pentru lectură a venit încă din copilărie. Așa se face că din pasiunea pentru cărți s-a născut o altă pasiune și, odată cu ea, o altă meserie: cea de hârtier”.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *