Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Regele păstrăvului explică SECRETUL prinderii uriașilor păstrăvi din Tarnița: „Dacă vrei să prinzi un pește mare, trebuie să gândești ca un pește mare”

Apuseni Info v-a prezentat în premieră, în urmă cu o săptămână, cea mai recentă lovitură a REGELUI PĂSTRĂVULUI – Un păstrăv URIAȘ de 122 cm a fost capturat pe Tarnița de pescarul Vasile Ilea.

Ulterior, mai mulți amatori de pescuit, nu neapărat experimentați, au lăsat diferite comentarii cum că peștele ar fi lostriță, însă Ilea le-a precizat că este păstrăv și le-a explicat și secretul prinderii uriașilor păstrăvi din Tarnița.

De asemenea, Ilea a explicat și faptul că prinderea acestor uriași nu este facilă: „Peștele prins de mine a fost păstrăv. Sângele e este, din păcate, mereu prezent atunci când sunt capturate exemplare mari de păstrăv. Metoda mea proprie de pescuit, care mi-a adus aceste capturi extraordinare, ține seama de obiceiul exemplarelor mari de a inhala nălucile dintr-o poziție oblică și nu orizontală. Acest fapt precum și drill-ul prelungit duce la o vătămare reversibilă a țesuturilor și peștele poate fi eliberat cu succes”.

Pescarul clujean, în final, a prezentat și chintesența tehnicii sale: „Fir întins tuturor și va sugerez motto-ul meu: dacă vrei să prinzi un pește mare, trebuie să gândești ca un pește mare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian