Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Mistreții fac ravagii în Țara Moților: Distrug munca de un an și nici câinii nu mai fac față, atât de mulți mistreți sunt!

Mai mulți localnici din zona Bistra – Câmpeni – Gârda de Sus – Sohodol dar și dinspre zona moților crișeni Buceș – Blăjeni – Bulzeștii de Sus, ne-au semnalat că mistreții fac ravagii în Țara Moților, distrug munca de un an. Autoritățile plătite cu bani serioși par neputincioase și nici câinii nu mai fac față, atât de mulți mistreți sunt.

Situația se repetă în fiecare toamnă iar autoritățile NU sunt capabile să ia măsuri concrete:În această toamnă din Gârda de Sus și până-n Bistra o adevărată invazie de mistreți ne-a distrus munca din timpul anului. Sute de mistreți în toată Țara Moților intră pe pământurile moților, provocând distrugeri vizibile. Au fost distruse pășuni, cât și zone cu potențial de recoltare, pentru unii locuitori acestea fiind și singura sursă care le asigura un venit” ne-a relatat un localnic din Gârda de Sus.

Autoritățile dorm în papuci de casă pe bani publici iar moții neavând nicio bază legală pentru a se apăra de invazia de mistreți sunt nevoiți să-și păzească pământurile făcând și munca de planton, noaptea, cu schimbul, iar ziua muncind să repare distrugerile, și tot sperând că marii domni din administrație și politică se vor ocupa de rezolvarea acestei calamități:Din păcate, autoritățile responsabile în acest domeniu nu fac niciun demers și nu se implică în sprijinul localnicilor puternic afectați de invazia mistreților, care pare să devină o tradiție neplăcută anuală”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian