Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Muzeul Mineral Toda, din Țara Zarandului, o colecție de peste 800 de piese excepționale

foto: Discover Hunedoara

Muzeul Mineral Toda are de oferit o colecție personală impresionantă: rezultatul a peste 40 de ani de explorare a României în căutarea comorilor care vin din adânc.

„Petru Toda a adunat mai bine de 800 de piese excepționale în colecția sa, dar nu are expuse nici măcar jumătate dintre ele. La o simplă vizită a muzeului, simţurile descoperă o lume de excepție: culori, forme rotunde, ovale sau ascuţite prinse în arhitectura divină. Totul a fost ascuns între nişte pereţi sumbri de piatră şi a fost nevoie de ochiul unui pasionat și abilităţile unui expert, pentru ca roca să se dezvăluie lumii.

Petru Toda şi-a dedicat viața acestor minunăţii cuprinse într-un uimitor muzeu pe care l-a amenajat singur. O parte din ceea ce a strâns în peste 40 de ani de căutări a ordonat în muzeul din Crișcior. Toda a reuşit să aducă în ţară și o bucată de rocă cu aur de la Roșia Montană, pe care a recuperat-o dintr-un târg de la München.

Cu experiența sa şi abilităţile deprinse în zeci de ani de muncă, omul a reușit să dea valoare mineralelor pe care le transformă în mici bijuterii: cercei, medalioane sau chiar ceasuri unicat. Vizitând muzeul veți pleca nu doar cu amintiri frumoase, ci puteţi alege dintre mici piese de agat, aventurin, calcedonie albastră, jasp, malahit, ametist, carneol sau onix” au precizat cei de la Discover Hunedoara

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *