Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cine este și ce își dorește pentru Săvădisla, Claudiu Neamț, candidat la funcția de primar

Apuseni Info: Cine este omul din spatele viitorului Primar al comunei Săvădisla? Cum v-ați caracteriza și ce experiență politică și administrativă aveți?

Claudiu Neamț: Omul din spate e un om simplu, firesc. Provin dintr-o familie modestă așa că greutățile m-au motivat să îmi doresc în fiecare zi să fac mai mult și mai bine. Sunt încântat de fiecare rezultat pe care l-am obținut prin muncă, cu trudă, ambiție și multă seriozitate. Am absolvit două facultăți, cea de drept și Facultatea de Finanțe Bănci, iar de la vârsta de 28 de ani sunt antreprenor, sunt pe picioarele mele și am învățat multe lucruri despre felul în care se obțin rezultate foarte bune. A fost și este o ucenicie continuă în administrarea unei afaceri.

Experiența mea în administrație datează încă din 2012, an în care am devenit consilier local, poziție pe care am ocupat-o pentru două mandate. În această perioadă m-am implicat cu pasiune în implementarea mai multor proiecte, dar menționez acum proiectul de extindere a rețelei de apă-canalizare pentru trei sate. Pentru acesta urmează recepția în 2-3 luni. Am fost implicat de asemenea în proiectul de asfaltare a peste 10 km de drum comunal. De fapt, ambele proiecte au simplificat viața locuitorilor din această zonă.

Apuseni Info: Pe scurt ce probleme exista în comuna dumneavoastră și ce planuri aveți pentru rezolvarea lor?

Claudiu Neamț: Am spus deja că principala problemă, din punctul de vedere al comunității de români, este discriminarea. Sună ciudat, dar iată că românii s-au simțit discriminați și neglijați. Pe de altă parte nu am văzut ca vreunul din foștii edili să fi avut vreun plan concret pentru dezvoltarea comunei. Nu au avut proiecte care să atragă fonduri europene sau pentru dezvoltare rurală, deși acestea există. Trebuie doar accesate.

Nu au fost atrași nici investitori importanți care să aducă venituri substanțiale la bugetul local. E nevoie ca acesta să fie solid pentru a putea gândi proiecte relevante pentru comună. A fost frustrant faptul că în ultimii ani, nici din poziția de consilier să nu pot interveni decisiv, având în vedere că am fost permanent în minoritate.

Apuseni Info: Dacă ar fi să enumerați câteva principii în care credeți cu tărie, care ar fi acestea și de ce?

Claudiu Neamț: Nu sunt foarte multe dar sunt puternice: munca susținută, seriozitatea, onestitatea și transparența.

Nu cred că acestea necesită explicații. Fără ele orice proiect este sortit eșecului. Fără ele nu poți păstori o afacere sau o comunitate. Fără ele nu există nici rezultate, nici satisfacțîi.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *