Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(FOTO) Defrișările din Apuseni, văzute din satelit! 1984, 1995 și până în 2017: Câtă pădure s-a tăiat?

Defrișările din Munții Apuseni, din comunele clujene Măguri-Răcătău și Beliș (în special în raza localității Poiana Horea) sunt văzute din satelit!

Fotografiile sunt realizate cu ajutorul site-ului Google Earth Timelapse în 1984, 1995 și până în 2017: Câtă pădure s-a tăiat? Incredibil de multă, imaginile sunt edificatoare.

Vă redăm un reportaj realizat de TVR Cluj, în 2015, cu privire la tăierea ilegală de lemn din Măguri Răcătău: „Mascaţi, poliţişti, jandarmi şi inspectori silvici au descins în comuna clujeană Măguri Răcătău pentru a căuta lemnele furate. Localnicii şi au ascuns fiecare bucată de lemn pe care o aveau în curte de frica autorităţilor. Poliţiştii au dat iama în în curţile localnicilor, iar aceştia s-au arătat nemulţumiţi că firmele mari au fost omise şi de această dată de la controale. Scandalul din Măguri a izbucnit după ce Ocolul Silvic Someşul Rece a retras paza din păduri, iar astfel s-a dat liber la… furat”.

Mai jos aveți un film incredibil realizat și în Beliș. Explicațiile fostului primar din Beliș sunt extrem de interesante, la fel și cele ale polițiștilor!

Din câte spunea fostul primar peste 90% din lemnul tăiat merge spre Sebeș!

1 thought on “(FOTO) Defrișările din Apuseni, văzute din satelit! 1984, 1995 și până în 2017: Câtă pădure s-a tăiat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian