(VIDEO) Un TIR plin cu lemne a fost depistat de poliție în zona barajului Tarnița, apoi oprit în Gilău! Ce a ieșit la controlul poliției?

articol publicat în februarie 20, 2021

La data de 19 februarie a.c., în jurul orei 22.45 poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au depistat pe DJ107P, în zona Barajului de acumulare al lacului Tarniţa, un transport de material lemnos despre care existau indicii că nu ar corespunde din punctul de vedere al cantităţii transportate, respectiv menţionată în avizul de însoţire prezentat.

Ansamblul de vehicule care transporta materialul lemnos a fost direcţionat peste noapte la un depozit al Direcţiei Silvice Cluj, unde, în cursul dimineţii a fost desfăşurată activitatea de inventariere a încărcăturii transportate, reieşind un volum de 30,84 de metri cubi de material lemnos care nu corespundea din punctul de vedere al speciilor şi a cantităţii prezentate în documentul de însoţire.

În urma celor constatate, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul Silvic s-au sesizat din oficiu, fiind efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de transport, cu orice mijloace de transport al materialului lemnos în volum de peste 10 metri cubi, neînsoţite de documente specifice de transport, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienţei acestora, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 46-2008.

De asemenea, cantitatea care nu corespundea documentului de transport a fost confiscată, fiind indisponibilizat totodată ansamblul de vehicule format din cap tractor şi semiremorcă.

Diaspora Europeană a urmărit transporturile de lemne de la Someșul Rece, în Gilău și apoi la Dezmir, la depozitul Direcției Silvice: „Suntem în spatele mașinii care transportă lemnele. Mergem însoțiți de mașina poliției pentru a se cântări lemnele. Stăm în spatele lor, să vedem dacă vom întâmpina alte obiecțiuni a celor de pe traseu. Am înțeles că sunt și oamenii lor pe traseu cu mașini. Au fost și la prima transmisiune. Sunt revoltați. Nu au de ce să se revolte pe noi, ci trebuie să intre în legalitate. Ei încearcă să câștige o pâine ilegal, iar noi muncim cinstit, așa ar trebui să facă și ei. Din cauza acestor furturi pleacă tinerii din țară”, a spus cel care a făcut transmisiunea.

 3,285 vizualizări

1 thought on “(VIDEO) Un TIR plin cu lemne a fost depistat de poliție în zona barajului Tarnița, apoi oprit în Gilău! Ce a ieșit la controlul poliției?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *