Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Ministrul Mediului vrea ca urșii periculoși din România să poată fi împușcați în 24 de ore

articol publicat în iunie 16, 2021

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, propune o procedură rapidă de intervenție în cazul urșilor care intră în localități. 

Tanczos Barna dorește să introducă prin lege procedura rapidă de intervenție în cazul urșilor care ajung în localități. În 24 de ore de la apelul la 112, o echipă formată din vânători și jandarmi ar urma să identifice ursul și să decidă pe loc tipul de intervenție. Dacă aceștia decid că ursul este periculos, îl pot împușca pe loc, fără alte aprobări, conform protv.ro

Barna Tanczos, ministrul MediuluiTranchilizare sau extragere.
ReporterCe înseamnă extragere?
Barna TanczosÎmpușcare.
ReporterDe ce să fie împușcat ursul?
Barna TanczosNu cred că ați vrea să trăiți cu ursul pe acea stradă, în apartament, în aceeași pensiune, în aceeași casă.
ReporterDacă ursul este tranchilizat și mutat în altă parte, nu este o soluție mai eficientă?
Barna TanczosUnde doriți să fie mutat?
ReporterÎn pădure.
Barna TanczosÎn pădure, de unde ies cu sutele” a declarat Tanczos Barna în emisiunea „Interviurile lui Vitalie”

sursă video: Știrile PRO TV

6 thoughts on “Ministrul Mediului vrea ca urșii periculoși din România să poată fi împușcați în 24 de ore

 1. Cer demisia ministrului mediului! Un incompetent care in loc sa se concentreze pe descurajarea distrugerii habitatului ursilor trece la distrugerea ursilor! Ei coboara la oras pt ca padurile se taie in mod abuziv, se dau autorizatii de construcție in zone in care nu ar trebui sa se construiasca , „casa ” lor e distrusa , nu mai au cu ce se hrani!

 2. Iovita Nicoleta spune:

  Au fost deja mulți ursi împușcați, chiar dacă nu erau periculoși. Pădurile au fost tăiate abuziv, drujbele ii sperie, oamenii pătrund in păduri sa culeagă fructe in cantități mari (pentru a le comercializa )și astfel le reduc sursa de hrana. Urșii surprinși in localități ar fi bine sa fie tranchilizați și apoi mutați in rezervația de la Zarnesti, in loc sa fie uciși.

 3. In alte tari civilizate sunt garduri electrice intre paduri si localitati, iar tomberoanele pentru gunoi sunt special facute sa nu poate fi deschise de ursi, insa in Romania nu sunt nici garduri electrice si nici tomberoane anti-urs. Acest ministru provine din minoritatea maghiara, iar in judetele Harghita si Covasna sunt ursi si locuitorii maghiari de acolo vor sa fie impuscati ursii.

 4. Pop Rodica spune:

  Buna ziua, am scris si la ministerul mediului, insa mereu nu primesc raspuns! Sunt cadru didactic, la scoala invatam copiii sa iubeasca animalele si afla despre habitatul acestora din salbaticie.Gresala e a noastra, ca taiem padurea si ca omul vrea sa locuiasca peste tot; asa ca, noi am intrat abuziv in habitatul lor, noi ii tinem fortat in gradini zoo( neingrijiti, ex Tg Mures, s.a.) Trebuie gasita o solutie normala, nu impuscarea, ca si inainte de ’89!!!

 5. orice mincinos va putea provoca ucideri de urși, cu alte cuvinte se dorește exterminarea lor ca să se taie mai usor pădurile. România abea mai are ceva păduri, ar trebui reâmpădurit.

 6. În ziua de astăzi nu câinii sunt javre ci oamenii! Tu, care pretinzi a fi ministrul mediului, tu, al cărei datorii este protejarea florei și faunii ce faci?! E mult mai simplu sa omori decât sa apelezi la alte soluții, asta implica gândire și pentru parlamentari e imposibilul! Pădurile sunt ocupate de ursi bătrâni care necesita o arie de 10-15 m pătrați, dar în același timp mai exista și ursi tineri sau pui care nu se pot apropia de acele zone și nu au alta varianta decât sa își procure hrana din alte părți (cum celelalte părți sunt tăiate și distruse) e logic ca vor cobori!
  Sunt sute poate mii de oameni fără adăpost, fără un trai decent, fără o firmitura de mâncare, care bineînțeles la un moment dat vor apela la furt, distrugere, violenta etc. pentru a-și procura hrana. Acum vine întrebarea mea DOMNULE MINISTRU AL MEDIULUI, CE SPUNEȚI II IMPUSCAM ȘI PE EI?!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *