Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(FOTO) Deși autoritățile au ANULAT Târgul de la Găina în 2021, moții au luat calea Muntelui Găina la tradiționalul eveniment!

Moții nu se lasă cu una cu două. Așa s-a întâmplat chiar și în 2020 când în plin an pandemic, mai mulți moți au luat calea Muntelui Găina la tradiționalul eveniment, anulat de autorități.

Anul acesta, deși autoritățile au ANULAT din nou Târgul de la Găina, justificat, din cauza vremii total nefavorabile, a inundațiilor, decizia fiind luată pentru a nu pune în pericol viața participanților, moții au dorit să păstreze tradiția iar sute de participanți în special din zona Bradului și Hălmagiului au urcat muntele și au menținut tradiția târgului.

La fața locului au fost și responsabili ai forțelor de ordine pentru orice eventualitate, însă până la aceasta oră niciun eveniment deosebit, negativ, nu s-a înregistrat.

Chiar și în lipsa unui program folcloric, moții au petrecut și au onorat probabil cel mai vechi târg din România, cu o tradiție de sute de ani.

sursă: Ioan Zeno Tomodan FB

Loading

2 thoughts on “(FOTO) Deși autoritățile au ANULAT Târgul de la Găina în 2021, moții au luat calea Muntelui Găina la tradiționalul eveniment!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *