Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Laurențiu Nistor și Călin Petru Marian au anunțat că Serbările de la Țebea se vor organiza în 2021 fără spectacol folcloric!

articol publicat în august 20, 2021

În 2021, Serbărilor Naționale Țebea sunt din nou amputate prin lipsa organizării festivalului folcloric tradițional.

Astăzi, la Țebea, mai marii județului au stabilit organizarea unei ceremonii strict religioase, președintele Consiliului Județean Hunedoare Laurențiu Nistor și Prefectul județului, Călin Petru Marian anunțând că Serbările de la Țebea se vor organiza în 2021 fără spectacol folcloric.

„Sub coordonarea prefectului județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a avut loc astăzi la Țebea, o întâlnire de lucru pentru buna organizare și desfășurare a „Serbărilor Naționale Țebea – 2021”.

La întâlnire au participat reprezentanți ai tuturor autorităților și instituțiilor publice implicate, discuțiile fiind referitoare la manifestările publice, culturale și religioase, care vor fi organizate având în vedere măsurile sanitare în vigoare.

Din partea Instituției Prefectului – Județul Hunedoara au participat subprefectul Lorincz Szell și coordonatorii echipelor prefecturii, implicate în buna desfășurare a evenimentului dedicat ”Crăişorului munţilor”, aşa cum mai este cunoscut eroul național, Avram Iancu.

Sărbătoarea națională, organizată în fiecare an în prima duminică de după 10 septembrie, dată la care a murit Avram Iancu, va avea loc în 12 septembrie și va consta într-un ceremonial dedicat omagierii lui Avram Iancu, fără spectacol folcloric” a anunțat reprezentantul premierului în teritoriu, prefectul Hunedoarei, Călin Petru Marian.

În urmă cu câteva ore, și președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a trimis anunțat decizia instituțiilor județene: „Având în vedere măsurile sanitare în vigoare, și în acest an ceremonia va fi una restrânsă, fără spectacolul tradițional. Acest lucru însă nu ne împiedică să-l comemorăm pe Crăișorul Munților!

Consiliul Județean Hunedoara, Direcția Generală de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului Hunedoara și Centrul de Cultură și Artă Hunedoara se vor implica pentru bună organizare a ceremonialului”.

La eveniment a participat, în mod normal și primarul Mihaiu Gorcea.

Apuseni Info amintește că primarul Mihaiu Gorcea a depus mai multe proiecte pentru modernizare comunei și în acest moment se așteaptă finanțarea lor de la nivel național și/sau județean. Mai marii județului și oficialii de la Guvern trebuie să ia în calcul foarte serios prezența lor la evenimentul din 2022, dacă nu vor binevoi să finanțeze proiectele comunei Baia de Criș.

Nu de poze avem nevoie domnilor de la Deva și București (egal că-s de la USR, PSD sau PNL), ci de bani pentru a dezvolta Țebea și Baia de Criș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *