Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Ilie Bolojan anunță o rețea de parcuri industriale inedită în România: Parcurile din Beiuș, Ștei și Aleșd nu lipsesc din proiect!

Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a anunțat crearea unei rețele de parcuri industriale inedită, în România, din care în mod evident vor face parte și parcurile din Beiuș, Ștei și Aleșd.

„Cele mai multe locuri de muncă din județul Bihor, peste 65%, sunt concentrate în Oradea și în comunele din jurul municipiului.

Din cei peste 95.000 de bihoreni ce lucrează în Oradea, peste 25.000 navetează din alte localități. Cu cât locuiesc mai departe de Oradea, cu atât naveta este mai dificilă, firmele transportându-și angajații cu autobuzul sau microbuzul de la distanțe mari.

Dacă în Oradea există multe variante de angajare, în localitățile situate la peste 40-50 de km distanță sunt puține variante de angajare.

Pentru a oferi mai multe slujbe în localitățile situate spre limita județului, vom crea condiții pentru ca firmele să-și dezvolte afaceri în aceste zone.

Vom crea o rețea de parcuri industriale în zonele unde avem o concentrare de populație, o distanță mai mare de 40 de km de Oradea și un deficit de locuri de muncă.

În jurul orașelor Marghita, Beiuș, Ștei și Aleșd vom înființa parcuri industriale. În jurul Salontei e o situație mai bună, existând astfel de zone în Salonta și Mădăras.

Vom prelua, până la sfârșitul acestui an, amplasamente de minim 5 ha de la primării și vom finanța introducerea utilităților și amenajarea drumurilor de acces în aceste zone. De anul viitor vom începe aceste lucrări.

Când infrastructura va fi gata, sunt convins că vor fi dezvoltate hale, spații de producție și locuri de muncă pentru locuitorii din zonele din jurul acestor orașe.

Vor avea de câștigat și firmele, având posibilitatea să angajeze oameni care nu aveau cum să naveteze spre Oradea din cauza distanței, și oamenii, având un loc de muncă mai aproape de casă.

Așa cum în Oradea firmele au înființat în ultimii 10 ani, aproape 20.000 de noi locuri de muncă, sunt convins că în câțiva ani vom vedea rezultate și în județ. Creăm condiții pentru dezvoltare în județul nostru.

Mulțumesc primăriilor partenere și agenției de dezvoltare pentru acest parteneriat. Săptămâna viitoare vom prelua primul amplasament” a anunțat Ilie Bolojan.

1 thought on “Ilie Bolojan anunță o rețea de parcuri industriale inedită în România: Parcurile din Beiuș, Ștei și Aleșd nu lipsesc din proiect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian