Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Moșii și strămoșii moților s-ar rugat în biserica din Horea: Astăzi este o paragină, o umbră a mândriei de moț…

articol publicat în septembrie 29, 2021

Biserica monument istoric din centrul comunei Horea este astăzi o paragină, o umbră a mândriei de moț… după ce generații întregi s-au rugat în frumoasa biserică din Munții Apuseni.

Un turist iubitor de Apuseni a relatat cum arată astăzi biserica pe o rețea de socializare. Pozele spun totul…

„Am fost iarăși prin Horea moților și am văzut că BisericaDinVale a mai îmbătrânit și s-a mai gârbovit sub povara timpului și a nepăsării! Am crezut că horenii, despre care eram convins că sunt moți mândri și care țin la trecutul și amintirile lor, se vor mobiliza într-un fel și vor găsi un mod de a trata rana bisericii lor, cea în care -le reamintesc eu- s-au botezat, s-au cununat și s-au rugat mulți din ei, ca și moșii și strămoșii lor!

Și care biserică -am aflat asta la ultima mea trecere prin sat- ar fi fost sfințită în prezența Crăișorului Moților – Avram Iancu!!!!

Am fost și sunt dezamăgit de atâta nepăsare -eu, care nu am sânge de moț în mine!- și totuși……încă mai sper că se va ivi acea Persoană Providențială în inima căruia se va naște și întări dorința de a salva, într-un careva fel, bucata de trecut al vostru, Moților!! Doamne ajută!” a comentat turistul Nelu B. cu tristețe, starea de paragină în care a ajuns biserica monument istoric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *