Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Când se vor finaliza lucrările la lotul II Sebeș-Turda? Când scăpăm de nebunia de pe DN1 Teiuş-Aiud? (EXCLUSVI)

articol publicat în octombrie 26, 2021

Deputatul Radu Tuhuț, președintele PSD Alba, a depus o întrebare ministrului interimar al transporturilor şi infrastructurii, cu privire la finalizarea lucrărilor a lotul II Sebeș-Turda.

„Profit de mandatul dumneavoastră interimar pentru a vă solicita să facem lumină în privinţa statusului autostrăzii Sebeş-Turda, cea mai aşteptată investiţie din judeţul Alba. Am trimis nenumărate interpelări şi întrebări domnului Cătălin Drulă, răspunsul fiind că în luna august va fi finalizat şi ultimul lot din această autostradă.

Iată că am ajuns deja la jumătatea lunii septembrie iar lucrările sunt încă departe de inaugurare. Ieşiţi tardiv de la guvernare colegii dumneavoastră de la USR-PLUS nu se mai laudă cu inaugurarea acestui obiectiv în 2021. Între timp, toţi albaiulienii care merg la Cluj, la fel ca toţi ceilalţi români, îşi rup maşinile în drumul spre Teiuş şi Aiud care se află într-o stare jalnică, chiar periculoasă pentru vieţile şoferilor, mai mult este un blocaj rutier zilnic, în care oamenii aşteaptă ore în şir în trafic, pe acest tronson de drum naţional. Lunar sunt înregistrate accidente grave cu pierderi de vieţi omeneşti.

Vă solicit să îmi transmiteţi care este gradul de realizare a autostrăzii mai sus menţionată, care este data la care va fi inaugurată şi care au fost cauzele pentru care termenul trâmbiţat de fostul ministru Drulă, nu a fost respectat” l-a întrebat Tuhuț, pe ministrul Dan Vîlceanu.

Ce i-a răspunsul ministrul Dan Vîlceanu: „Antreprenorul s-a angajat că până la finalul anului, lucrările?”

„În ceea ce priveşte Lotul 2, Antreprenorul s-a angajat că până la finalul anului, lucrările vor fi finalizate pentru deschiderea traficului. Precizăm că, lucrările de infrastructură sunt condiţionate de fluenţa aprovizionării cu materialele necesare dar şi de condiţiile climatice favorabile pentru execuţia lucrărilor” i-a răspuns ministrul transporturilor deputatului Radu Tuhuț.

1 thought on “Când se vor finaliza lucrările la lotul II Sebeș-Turda? Când scăpăm de nebunia de pe DN1 Teiuş-Aiud? (EXCLUSVI)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *