Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Ilie Bolojan le mai dă o lecție miticilor: Vor fi plantați pomi pe marginile drumurilor naționale, din orașe, inclusiv pe DN76!

articol publicat în octombrie 26, 2021

Consiliul Județean Bihor a aprobat astăzi, 26 octombrie, în ședința ordinară, încheierea unui protocol de colaborare cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj în scopul realizării unor acțiuni de plantare a pomilor pe drumurile naționale, în intravilanul localităților.  

DRDP Cluj pune la dispozița Consiliului Județean Bihor, cu titlu gratuit, pomii/arbuștii care urmează să fie plantați pe drumurile naționale din județul Bihor. Pomii vor fi plantați în intravilanul localităților prin colaborare cu primăriile din județ.

Consiliul Județean Bihor va asigura transportul pomilor, pe costul primăriilor, și se asigură că aceștia vor fi plantați pe ambele părți ale drumului public. Pomii sau arbuștii vor fi amplasați simetric și paralel cu axul drumului, de regulă în zona de siguranță. Potrivit protocolului, instituția asigură întreținerea și toaletarea plantațiilor efectuate pe costul primăriilor din județul Bihor.

DRDP are o pepinieră în zona Salonta, dânșii vor scoate arborii, îi vor pregăti în baloți pentru plantare, iar Consiliul Județean Bihor și primăriile îi vor prelua și vom planta aceste coridoare verzi de-a lungul drumurilor naționale, în intravilan. Ne propunem să începem această activitate chiar de săptâmâna viitoare, pentru că este o lună care se pretează. Fac un apel către toți primarii din județ care doresc să participe la acest proiect să ne contacteze. Noi îi vom notifica pe toți, în așa fel încât să realizăm aceste plantații din această toamnă”, a precizat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, în conferința de presă care a precedat ședința ordinară.

Protocolul dintre Consiliul Județean Bihor și DRDP Cluj va fi derulat pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitate de prelungire.

5 thoughts on “Ilie Bolojan le mai dă o lecție miticilor: Vor fi plantați pomi pe marginile drumurilor naționale, din orașe, inclusiv pe DN76!

  1. Nu inteleg ce treaba avem noi „miticii” cu asta…….. In loc sa va bucurati de copaci voi va bucurati de ura…..

  2. Hey, un mitic aici! De ce cenzurati comentarii care nu contin jigniri sau expresii triviale?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *