Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Alba-neagra cu finalizarea lotului II de pe Turda-Sebeș! Cât vom mai suporta infernul de pe Teiuș-Aiud?

sursă: Adisan

articol publicat în octombrie 31, 2021

În urmă cu câteva zile, Apuseni Info publica materialul „Când se vor finaliza lucrările la lotul II Sebeș-Turda? Când scăpăm de nebunia de pe DN1 Teiuş-Aiud? (EXCLUSVI)” material realizat după ce deputatul Radu Tuhuț, președintele PSD Alba, a depus o întrebare ministrului interimar al transporturilor şi infrastructurii, cu privire la finalizarea lucrărilor a lotul II Sebeș-Turda.

Astăzi, Apuseni Info vă prezintă și demersul deputatului AUR – Daniel-Gheorghe Rusu, cu privire la întrebarea care are ca obiect – „Finalizarea lotului 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda”.

„Finalizarea lotului 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda este aşteptată cu nerăbdare de miiile de şoferi care petrec în trafic mai bine de o oră pe DN1, între Alba Iulia şi Aiud.

In urmă cu puţin timp, fostul ministru al transporturilor, dl. Cătălin Drulă, a anunţat că stadiul proiectului a ajuns la 90% şi a început turnarea ultimului strat de asfalt.

Având în vedere cele trei puncte critice (alunecarea de teren de la Oiejdea, pasajul rutier peste calea ferată de la Teiuş şi supratraversarea de la Sâncrai, înainte de podul de trecere peste râul Mureş), ne puteţi confirma că deschiderea circulaţiei va avea loc până Ia sfârșitul lunii noiembrie 2021?” l-a întrebat deputatul Daniel-Gheorghe Rusu, pe ministrul interimar al transporturilor, Dan Vîlceanu.

Ce i-a răspuns ministrul? Alba-neagra.

„Până la sfârşitul acestui an, antreprenorul s-a angajat să finalizeze lucrările în deschiderii traficului.

Precizăm că recepţia la terminarea lucrărilor este stabilită pentru 30.04.2022, conform programului de execuţie comunicat de către antreprenor.

Reiterăm faptul că lucrările de infrastructură sunt condiţionate de fluenţa aprovizionării cu materialele necesare dar şi de condiţiile climatice favorabile pentru execuţia lucrărilor” a răspuns ministrul transporturilor.

1 thought on “Alba-neagra cu finalizarea lotului II de pe Turda-Sebeș! Cât vom mai suporta infernul de pe Teiuș-Aiud?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *