Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Fostul ministru al transporturilor, Cătălin Drulă: Sebeș – Turda, lotul 2, se finalizează în sfârșit anul acesta

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat la EUROPA FM că lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, între Alba Iulia și Aiud, va fi inaugurat de 1 Decembrie.

„Sebeș – Turda, lotul 2, se finalizează în sfârșit anul acesta. Înțeleg că 1 decembrie ar fi data de inaugurare, ceea ce înseamnă că vom autostrada completă, sunt cei 29 de kilometri care lipsesc.

Este un contract semnat în 2014 sau 2015. Pe repede înainte, a fost o idee de-a lui Ponta, cred, în 2013, hai să facem o autostradă între Sebeș – Turda, să ne legăm și noi numele de un proiect. Au scos un studiu slăbuț la licitație, actualizat în trei luni de la drum expres la autostradă. O parte din întârzieri sunt consecința acestui fapt.

De ce ajunge să dureze 7 ani în loc de 2? Odată pentru că lansezi o licitație pe o documentație proastă unde nu apar problemele din teren, nu apare că o bretea trece printr-o groapă de gunoi, nu ai făcut exproprieri, nu ai avize de relocări de utilități, adică nu e nimic pregătit. Apoi constructorul intră în teren și începe să dea cu capul de ele și să se lovească de birocrație. Suprapus peste un management al proiectului în perioada guvernărilor PSD 2017 – 2019 și peste problemele financiare ale firmei grecești care lucrează acolo, ajungi să dureze un proiect 7 ani în loc de 2”, a spus Cătălin Drulă la Europa FM.

1 thought on “Fostul ministru al transporturilor, Cătălin Drulă: Sebeș – Turda, lotul 2, se finalizează în sfârșit anul acesta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian