Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Ce spun liderii opoziției din Brad despre criza gunoaielor din Hunedoara și Țara Zarandului?

articol publicat în decembrie 4, 2021

Raul Matei, liderul USR din zona de nord a județului și Florin Nuțea, liderul AUR din Țara Zarandului, au comentat criza gunoaielor recent apărută. SC BRAI-CATA SRL a anunțat că sistează, începând de azi, sâmbătă, 04 decembrie 2021, serviciile de salubrizare în Zonele 1 BRAD, 2 HAȚEG și 3 CENTRU, ale județului.

Raul Matei (USR): Alături de colegii mei am condamnat în Consiliul Local acest contract impus, măririle de tarife nejustificate, tariful nelegal impus cetățenilor satelor aparținătoare municipiilor și orașelor.

„Acum cca. 3 ani, în calitate ce cetățean, organizam un protest ( legal ) fiind indignat de modul în care operatorul de salubritate, Retim, cu un contract valid până în anul 2028 era scos din el și impus în locul lui operatorul Brai Cata. Toate acestea cu ajutorul Consiliului Județean Hunedoara, cu ajutorul primarului Bradului și a celor asemenea lui.

Brai Cata, la vremea când era adusă cu surle și trâmbițe la nivel de județ, cu poze ale primarului Cazacu lângă uriașa flotă de mașini noi, ( inexistentă ulterior )cu promisiuni de rampe futuriste de colectare selectivă, era în prag de faliment.

Alături de noi, la protestul din 2018, au participat câțiva brădeni, de ordinul câtorva zeci ( 20- 30 ) din peste 10.000 de locuitori stabili. Nu i-a interesat defel.

Am ajuns consilier local. Alături de colegii mei am condamnat în Consiliul Local acest contract impus, măririle de tarife nejustificate, tariful nelegal impus cetățenilor satelor aparținătoare municipiilor și orașelor. Am arătat public ipocrizia edilului și a celor care au votat pentru avantajele acestui operator.

Cei de pe margine, comentatori destoinici, ne transmiteau de la cald, din spatele monitorului, că facem circ în Consiliul Local.

La nici 3 ani, ni se propune în Consiliul Local începerea demersului UAT Brad pentru ieșirea din contract. Am votat împotrivă și am argumentat că interesul cetățeanului nu poate fi un joc de ping pong, iar jocurile politice pe care le fac ( CJ Hd cu susținerea primarilor obedienți) trebuie să înceteze.

Astăzi, operatorul salvator adus de băieții deștepți comunică încetarea ridicării gunoiului.

O minoritate a cetățenilor s-a opus din timp. Fără susținerea majoră din partea cetățenilor ( arși la buzunare ). O minoritate a consilierilor locali s-a opus constant. Fără susținerea majoră din partea consilierilor locali.

Avem ceea ce merităm. Acțiunea sau inacțiunea are urmări. Asta e de DNA” a comentat criza gunoaielor, Raul Matei.

Florin Nuțea (AUR): Ce vină are cetățeanul de rând care își plătește la timp dările?

„Ca urmare a neachitării redevenței… păi și de ce nu s-au achitat?

Ce vină are cetățeanul de rând care își plătește la timp dările? Aici deja trebuie să luăm atitudine când se vor umple containerele, duse in fața primăriei, pentru ca ei au scos Retimul din Brad si pe deasupra au pus și presiune pe Președinții de Asociați să semneze contractele cu Brai Căta mai scump cu 3 lei la acea vreme!” a comentat și liderul AUR din Țara Zarandului, Florin Nuțea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *