Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Un pădurar din Valea Ierii a fost prins de polițiști în timp ce înregistra date false cu materialul lemnos tăiat

La data de 17 martie, în urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 46 de ani, din comuna Valea Ierii, bănuit de fals intelectual, uz de fals și folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane.

Din probatoriul administrat, a reieșit că cel în cauză, având calitatea de pădurar în cadrul unui ocol silvic, ar fi introdus în programul SUMAL 2.0. date necorespunzătoare adevărului, raportând punctul de descărcare al materialului lemnos la o altă locație decât cea reală, respectiv ar fi introdus datele unei alte beneficiare a materialului, decât a celei reale. 

De asemenea, din cercetări a reieșit faptul că, la aceeași dată, în urma unui control în trafic, acesta ar fi prezentat organelor de poliție un aviz de însoțire a materialului lemnos, pe care l-ar fi generat prin introducerea datelor necorespunzătoare adevărului.

În cursul acestei zile, 18 martie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda a dispus, față de bărbat, măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile, printre obligațiile impuse regăsindu-se și obligația interzicerii exercitării profesiei de pădurar.

Loading

1 thought on “Un pădurar din Valea Ierii a fost prins de polițiști în timp ce înregistra date false cu materialul lemnos tăiat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *