Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

40 de controale au efectuat jandarmii și Garda Forestieră în Apuseni și Alba în domeniul silvic: Au fost aplicate 92 de sancțiuni contravenționale!

Polițiștii specializați în combaterea delictelor silvice, împreună cu specialiști ai Gărzii Forestiere, jandarmi și lucrători din cadrul ocoalelor silvice, au efectuat 40 de controale pentru verificarea legalității exploatării materialului lemnos.

La data de 6 aprilie 2022, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Alba, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba și lucrători din cadrul ocoalelor silvice au efectuat controale în teren pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale privind exploatarea, circulația, depozitarea și comercializarea materialului lemnos.

Astfel, au fost efectuate 40 de controale, din care 30 la mijloacele de transport material lemnos, 8 în fondul forestier, iar două controale au fost efectuate pe linia provenienței, depozitării și valorificării materialului lemnos.

Au fost aplicate 92 de sancțiuni contravenționale, din care 18 în baza Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și a fost confiscată, valoric, cantitatea de 352 de metri cubi material lemnos.  

Loading

1 thought on “40 de controale au efectuat jandarmii și Garda Forestieră în Apuseni și Alba în domeniul silvic: Au fost aplicate 92 de sancțiuni contravenționale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *