Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Sătenii din Beliș și Horea au plantat brazi pe drumul Transursoaia – DN1R! Ce rușine pentru drumari!

Sătenii din Beliș și Horea au plantat brazi pe drumul Transursoaia – DN1R.

Mulțumim DN1R drumurilor naționale pentru gropi, noi am făcut plantația, comuna Horea și comuna Beliș sau unit pentru a face o nouă plantație!” au anunțat oamenii, supărați, pe INFO TRAFIC jud. CLUJ.

De-a lungul timpului, drumarii de la Direcția Regională Drumuri și Poduri Cluj-Napoca, au promis reabilitarea acestui drum, însă se pare că astăzi este mai degrabă destinat pentru circulația carului, nu a mașinilor.

Acest drum, în această stare, este o rușine pentru Munții Apuseni, Țara Moților, și județele de „cinci” stele, Cluj și Alba, politicienii din aceste județe dovedindu-se încă o dată impotenți administrativ.

Despre Transursoaia

Transursoaia este un drum național care se află în judeţele Alba și Cluj. Drumul trece printr-o zonă magică din Țara Moţilor. Este vorba despre o șosea îngustă care șerpuiește printre munți. Are o lungime de 80 de km care îi conduce pe turiști într-un peisaj minunat.

Transursoaia urcă până la 1300 de metri altitudine, pornind din localitatea Alba și ajungând până la Huedin. Drumul urcă și coboară în pante abrupte, fiind foarte îngust în unele locuri. Este asemănat cu Transalpina de mulți turiști, deoarece este are multe curbe. Frumusețea locurilor poate fi admirată de turiști, pentru care s-au amenajat parcări din loc în loc.

2 thoughts on “Sătenii din Beliș și Horea au plantat brazi pe drumul Transursoaia – DN1R! Ce rușine pentru drumari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian