Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Călin Matieș l-a pus la respect pe Președintele Ungariei: Avram Iancu în fața statuii lui Bethlen Gabor!

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, l-a pus la respect pe Președintele Ungariei, Katalin Novak, cu două gesturi onorabile: I-a dăruit trei trandafiri roșii în semn de respect și eleganță, însă l-a și repus pe Crăișorul Munților în drepturi, punându-i portretul în fața statuii lui Bethlen Gabor.

Actul curajos al senatorului Matieș a fost făcut în cadrul evenimentelor organizate cu prilejul Zilei Unității Reformate maghiare.

Senatorul a fost civilizat cu președintele Ungariei, care i-a mulțumit pentru flori: „Călin Mătieș, senator de Alba s-a dus peste președintele Ungariei, Katalin Novak, aflată în centrul istoric din Alba Iulia la dezvelirea statuii princepelui transilvănean Gábor Bethlen și i-a dărut un buchet de flori cu tricolor și i-a transmis că Transilvania a fost, este și va fi mereu românească” au precizat jurnaliștii de la Știri pe Surse.

Matieș a mai precizat că primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, ar fi trebuit să știe că în 2020 acesta se împlinesc și 150 de ani de la moartea eroului Avram Iancu.

Portretul lui Avram Iancu a rămas pe gazonul din apropierea statuii lui Bethlen Gabor.

sursă video: Știri pe Surse

Loading

4 thoughts on “Călin Matieș l-a pus la respect pe Președintele Ungariei: Avram Iancu în fața statuii lui Bethlen Gabor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *