Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Aproape 16 milioane de lei au fost alocați orașului Câmpeni prin Programul Anghel Saligny: Ce proiecte vor din finanțate?

Ministerul Dezvoltării a finalizat și publicat astăzi lista proiectelor care vor primi finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” în trei județe și sectoarele Capitalei.

Localitățile care au depus cereri de finanțare pentru mai multe tipuri de investiții au primit finanțarea pe baza unor criterii de prioritizare. 

„Vom asigura prioritar apa potabilă în localități, apoi rețeaua de canalizare. Drumurile vor fi reabilitate doar dacă aceste două categorii de utilități sunt realizate, pentru a evita situația în care un drum reabilitat trebuie spart ulterior pentru a așeza conducta de apă sau de canalizare. Totodată, fiecare localitate care a depus cerere va primi finanțare pentru cel puțin o investiție”, a declarat Cseke Attila.

Ce proiecte vor fi finanțate în Câmpeni?

  • Câmpeni – Pod 1 din beton pe str. Izvoarelor peste râul Arieș, în orașul Câmpeni 7.090.045,00
  • Câmpeni – Modernizare ramificaţii la strada Horea, orașul Câmpeni 2.398.177,77
  • Câmpeni – Modernizare strada Gării – de la ISU Câmpeni – până la intersecție cu str. Izvoarelor, str. Izvoarelor, orașul Câmpeni 3.537.870,34
  • Câmpeni – Modernizare strada Libertății orașul Câmpeni 2.973.906,89

Unitățile administrativ-teritoriale din județul Alba au depus 177 de cereri de finanțare, iar 122 dintre acestea și 51% din cuantumul tuturor solicitărilor au primit aprobare. Suma acestora se ridică la 1,17 miliarde de lei.

După cum este cunoscut, prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, asigură serviciile de bază în localități (apa, rețeaua de canalizare și gaze) și reabilitează drumurile și podurile. 

1 thought on “Aproape 16 milioane de lei au fost alocați orașului Câmpeni prin Programul Anghel Saligny: Ce proiecte vor din finanțate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EnglishHungarianRomanian