Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Îți place dragă Guido în „Vestul Sălbatic”? Guido Reil a răspuns invitației Nataliei Intotero și viziteză județul Hunedoara

Recent, Guido Reil a comparat România cu Vestul Sălbatic, spunând că nici România, nici Bulgaria, nu au ce căuta în Schengen și, mai mult, că nu ar fi trebuit să adere nici la Uniunea Europeană. „Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE?”, a spus el despre România…

Ulterior, deputatul PSD de Hunedoara, Natalia Intotero, l-a contrat dur pe german pe o rețea de socializare dar l-a și invitat în România să vadă cu ochii lui „Vestul Sălbatic”: „Ei bine, Guido, poate nici noi nu trebuia să primim companiile voastre în România. Poate începeți să plătiți și voi impozitele pe profit aici la noi. Lidl și Kaufland au înregistrat în anii trecuți profit anual de 3 miliarde euro, dar impozitele nu știm unde le plătesc. Înțeleg că unele companii nici nu vor să își construiască magazinele și halele cu companii românești. Star Assembly, Rewe, Robert Bosch, Selgros, Autoliv, Hella, Schaeffler și multe alte companii nemțești o duc bine în România, iar țara asta trimite mulți bani și mulți oameni la muncă în Germania. În România activează aproximativ 8000 de companii cu capital majoritar german cu o cifră de afaceri cumulată de 27 de miliarde de euro. Sunt tare curioasă, ele ce părere au? Tot așa sălbatici le părem?”

Și Guido a venit. Și se pare că până la ora asta nimeni nu i-a furat portofelul din buzunar 🙂 Mai degrabă, oficialii români ar fi putut să-i explice că într-o delegație oficială nu mergi în altă țară în blugi și ghete!

Intotero: Guido Reil a dat curs invitației mele și a venit să descopere România adevărată

Dar iată că Natalia Intotero a dat o lovitură și l-a adus pe politicianul german în România, chiar la Deva, în județul Hunedoara: „Europarlamentarul german Guido Reil a dat curs invitației mele și a venit să descopere România adevărată: o țară frumoasă și plină de oameni sinceri și primitori. Alături de Nistor Laurențiu, președintele Consiliului Județean Hunedoara, avem un program de vizită intens în județul nostru. Ține de noi să schimbăm mentalitățile și percepțiile celor care generalizează și ne judecă greșit” a anunțat Intotero.

Nistor: Pentru a cunoaște cu adevărat România, cei care vorbesc despre țara noastră, trebuie să o și viziteze

Laurențiu Nistor a discutat la Deva, cu europarlamentarul german, despre atragerea de fonduri europene nerambursabile: „În această dimineață, l-am avut ca oaspete la sediul Consiliului Județean Hunedoara pe domnul Guido REIL, europarlamentar german, care efectuează, timp de câteva zile, o vizită în județul Hunedoara.

Am dorit această întrevedere pentru a-i prezenta europarlamentarului german realitățile cu care se confruntă județul Hunedoara, dar și proiectele pe care le derulăm în baza strategiei de dezvoltare. Am vorbit despre atragerea de fonduri europene nerambursabile, despre eforturile și reușitele noastre a atrage finanțări de aproape 1 miliard de euro pentru tot ce înseamnă proiecte de dezvoltare, de la sănătate, infrastuctură, rețele de alimentare cu apă, până la patrimoniu cultural.

Pentru a cunoaște cu adevărat România, cei care vorbesc despre țara noastră, trebuie să o și viziteze. Să descopere singuri care sunt problemele cu care ne confruntăm, dar și potențialul pe care îl avem.

Am discutat cu interlocutorul meu și despre nevoia ca Uniunea Europeană să sprijine și să aloce fonduri pentru dezvoltare locală în continuare.

Îi mulțumesc domnului Guido Reil pentru vizită și am convingerea că în zilele pe care le va petrece în județul Hunedoara va descoperi o parte frumoasă a României, una cu care ne mândrim!”.

Loading

1 thought on “Îți place dragă Guido în „Vestul Sălbatic”? Guido Reil a răspuns invitației Nataliei Intotero și viziteză județul Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *