Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Moment jenant în Consiliul Local Brad: Dreptul celui mai activ consilier al opoziției de a prezida 3 ședințe a fost „sărit”

În legislativul din Brad, majoritatea PSD-PNL din Consiliul Local nu a ținut cont ieri de dreptul celui mai activ consilier al opoziției – Raul Matei (USR) de a prezida următoarele trei ședințe. Este adevărat, Raul Matei nu a participat la ședință, anunțând oficial în prealabil, însă în 2020 s-a stabilit ca fiecare consilier să fie președinte timp de 3 luni, în ordinea alfabetică. Având în vedere că Raul Matei trebuia de la ședința următoare să prezideze ședința, un vot de bun simț, democratic, în favoarea sa era elementar.

Nu se cunoaște motivul pentru care majoritatea PSD-PNL a acționat în acest mod, ieșit din tiparul democratic, însă pare mai degrabă o răzbunare personală contra liderului opoziției USR.

Raul Matei, consilier local USR

Concret, cum comentează consilierii USR votul de ieri din Consiliul Local Brad?

<<„Încetul cu încetul, vom învăța tot alfabetul. Așa era o zicală, care se potrivește, în cel mai trist mod posibil, ședinței de Consiliu Local de azi, din Municipiul Brad. Un Consiliu în care se menține cel puțin cutuma de a nu-l deranja pe “șefu’”. Revenim la alfabet și la cutume. Până azi, se obișnuia ca președintele de ședință, ales pentru 3 luni, să fie desemnat automat, în ordine alfabetică. De la A la Z. Cum doamna consilier Mager a fost pentru ultima dată președinte de ședință azi, cutuma de care spuneam l-ar fi pus pe Matei Raul în postura de președinte de ședință pentru următoarele 3 luni. Semnele că “șefu’” vrea să schimbe alfabetul au apărut de ieri, când se rostea prin comisii numele Cobori. Nu a fost așa. Pentru prima dată în ultimii mulți ani, a fost sărit un consilier din dreptul său, până la urmă. Invocând faptul că nu e ilegal ce face, consilierul Leaha l-a propus pe colegul Mureș la rând. U înaintea lui A. MUreș înaintea lui MAtei. Evident, consilierii “ghiocei”, printre zâmbete aruncate de parcă ar fi asfaltat vreo stradă, au votat cu toate mâinile din dotare DA la propunerea Mureș. Asta spre satisfacția “șefului”. “Aș fi vrut să fie Matei în sală, să-i văd reacția după votul ăsta”, a plusat promițătorul-șef al Bradului.

De ce atâta răutate? De unde teama asta de a sta lângă Raul Matei timp de 3 luni, la ședințele ordinare de Consiliu? De ce să-i refuzi unui consilier misiunea nobilă, până la urmă, de a fi președinte de ședință? Doar pentru că a avut curajul să te înfrunte într-o luptă electorală și să-ți arate, mult înainte de a candida, dar și după, că ai pus pe butuci orașul ăsta? Să nu fim naivi. Nu Leaha a decis să-l propună pe Mureș, nu pe Matei. Totul se hotărăște în alte birouri. În sala de consiliu doar se ridică mânuța, așa cum poruncește “șefu’”. Sau se aruncă motive penibile, cum că “nu e prezent la ședință, deci, nu poate fi ales”. Și când vezi că oameni tineri, de la care ai avea anumite așteptări, spun astfel de tâmpenii, îți dai seama că aproape totul e putred. Să sperăm că peste 3 luni va veni rândul lui Matei Raul să fie președinte de ședință?

Ce ar mai fi de spus despre subiectele discutate azi? Doar că sperăm să înceapă în toamna asta lucrările la DN74 Brad – Crișcior, un drum care a distrus nervi și mașini, deopotrivă. Până să înceapă lucrările, pământul turnat peste țeava de gaz trebuie să mai “steie”, vorba Doctorului-șef>> arată consilierii locali USR Brad.

Update. Cum comentează Raul Matei votul: <<Cazacu a pus în regie acest scenariu nedemocratic din frica lui față de mine, din micimea propriei demnități. Niciodată el nu a câștigat o înfruntare cu un om integru prin mijloace oneste, cu mine cu atât mai mult.

Eu, alături de ceilalți consilieri locali ai USR, i-am votat pe toți ceilalți colegi consilieri. Nu a contat că a fost de la PSD, PNL, PER. A fost ceva ce am convenit printr-o hotărâre de Consiliu Local încă de la înființarea acestui legislativ, în anul 2020.

Nu este nimic nou sub soare ca edilul brădean să dea ordin propriilor consilieri locali să își încalce propria hotărâre de Consiliu Local. Nu este, s-a întâmplat de-a lungul acestui mandat în nenumărate rânduri.

Ce nu știe domnul primar e că eu nu țin morțiș să fiu ,, șef ” ca dumnealui. Eu încă de la 18 ani și un pic îmi sunt propriul șef.

Cam tot de atunci am început să îi plătesc și salariul lui de bugetar și indemnizația nesimțită de acum, de peste 10.000 lei net, pe care o încasează lună de lună în calitatea sa de primar. Apoi, în timp, pe parcursul propriei cariere profesionale în privat, am avut sute de oameni în subordine, dar niciodată nu le-am fost acest gen de ,, șef” brevetat de umilul edil Cazacu. Nu!

Le-am fost în primul rând coleg și leader. Am ajuns să nu mai am ,, șef” de câțiva ani buni și să îi plătesc în continuare indemnizația de primar degeaba. Pe lângă asta și multe alte taxe și impozite din afacerea pe care o gestionez.

Astea sunt motivele care îi dau coșmaruri noaptea și îi acutizează fobia de a-l avea alături pe Matei>>

Loading

3 thoughts on “Moment jenant în Consiliul Local Brad: Dreptul celui mai activ consilier al opoziției de a prezida 3 ședințe a fost „sărit”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *