Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

După Dunăre, Mureșul între Deva și Mintia e raiul somnilor uriași! Ce spune un pescar din Ungaria?

În luna august, Apuseni Info relata că au fost semnalați – Somni uriași în Mureș, după pod, între Deva și Șoimuș! Scafandru: Sunt somni de 2 metri!

Un scafandru profesionist din Timișoara ne-a precizat acum trei săptămâni că în respectivul sector sunt somni uriași care ani de zile au „păcălit” pescarii: „Recent alături de doi colegi ne-am scufundat între podul de peste Mureș spre Șoimuș-Bejan. În acea zonă, înainte de podul CFR sunt somni uriași de 1.80 – 2.40 metri.

Nu este întâmplător că până acum nu au fost capturați, însă cu siguranță că după ce a fost dat în folosință vaporașul de pe Mureș, în zona Șoimuș – Deva, somnii uriași din râu au început să fie mai activi, prin urmare recomand răbdare și cu puțin noroc, puteți să prindeți și un somn uriaș” ne-a relatat scafandrul timișorean.

În urmă cu o săptămână, Tibor R. un pescar din Budapesta, ne-a relatat că experiența scafandrului este reală și că Mureșul între Deva și Mintia este raiul somnilor uriași: „Pescuiesc de mai bine de 15 ani în Ungaria și în România, pe râuri mai mari, pe Dunăre. Singurul râu unde am prins somni de 2,5 metri este Mureșul la Deva. Este la nivel de Dunăre ce găsești acolo.

Pescarul confirmă că peștii au fost treziți din adâncul Mureșului de frumosul vaporaș.

1 thought on “După Dunăre, Mureșul între Deva și Mintia e raiul somnilor uriași! Ce spune un pescar din Ungaria?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *