Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Senatorul Călin Matieș va pleca din PSD la AUR: Își dorea să candideze la primăria Alba Iulia însă PSD ar opta pentru Gabriel Pleșa

Apuseni Info vă anunța recent că europarlamentarul Victor Negrescu a preluat conducerea PSD Alba și că Deputatul Tuhuț a fost îndepărtat din funcție de conducerea PSD. Practic conducerea națională a PSD a mizat pe Negrescu iar europarlamentarul are mână liberă să facă strategia pentru județul Alba.

O surpriză mai mare vine însă de la senatorul Călin Matieș care în acest moment era candidatul PSD pentru Alba Iulia, însă echipa Negrescu pare să pregătească o mișcare bombă – aducerea lui Gabriel Pleșa în PSD, actualul primar al municipiului Alba Iulia, în prezent primar USR.

Gabriel Pleșa nu este la primul transfer politic, după ce înainte de 2020 a fost în Partidul Național Liberal Alba. În 2020, a candidat din partea USR la alegerile locale din Alba Iulia și a câștigat funcția de primar. După doar câțiva ani alături de USR, Pleșa se pare că doreșe să schimbe din nou echipa, probabil timorat de rezultatul din sondaje, unde USR pare blocat între 10 și 12%.

Revenind la senatorul Călin Matieș acesta are un electorat al său în Alba iar George Simion a mirosit imediat oportunitatea uriașă de a transfera în AUR un star politic județean, dată fiind faptul că filiala din Alba este astăzi slabă.

În ultimii ani, senatorul Călin Matieș a fost unul dintre cei mai activi comunicatori ai PSD la televiziunile de știri din București.

Cine este Călin Matieș?

Înainte de a fi senator Matieș a fost un cunoscut om de afaceri județean. Printre cele mai cunoscute afaceri pe care le are familia Matieș este fabrica de pâine și brand-ul ”Pită de Sântimbru”. Matieș este și președinte al Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *