Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cristi Luca: Un parc fotovoltaic în Brad va aduce un plus energie pentru iluminat public şi instituţii

Un parc fotovoltaic în Brad va aduce un plus energie pentru iluminat public şi instituţii, a anunțat Cristi Luca, candidatul AUR la primăria Brad.

„Un parc fotovoltaic în Brad este important pentru comunitatea noastră pentru că astfel ne vom asigura independența energetică pentru instituții și iluminat public. Evident că brădenii vor întreba dacă se poate. Da, se poate! Da, finanțarea pe bani europeni este cât se poate de fezabilă. Au putut cei din Ocna Mureş, Brașov, Buhuși sau Horezu, doar câteva exemple, astfel de ce nu s-ar putea și la Brad?” a precizat Cristi Luca, candidat la primăria Brad.

Exemple:

Construirea unui parc fotovoltaic în Brad va asigura un procent mare din necesarul de energie electrică pentru unitățile de învățământ din Brad, pentru primărie și serviciile publice, pentru sistemul de iluminat public și sistemul de semaforizare din Brad. De asemenea, noul parc fotovoltaic va degreva bugetul local de cheltuieli în acest domeniu, sumele economisite putând fi direcționate pentru investiții în infrastructură.

În urma realizării investiției se va înregistra o scădere anuală medie estimată a emisiilor gazelor cu efect de seră, în general mai puțină poluare în Brad.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *