Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

14 victime în urma unui incendiu izbucnit la hotelul Mureș din Băile Felix

14 victime în urma unui incendiu izbucnit la hotelul Mureș din Băile Felix

În data de 07 august a.c., în jurul orei 09.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu la hotelul Mureș din Băile Felix.

Ajunși la locul intervenției, pompierii militari au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, ce se manifesta violent la o cameră de la etajul trei al hotelului și pentru căutarea și salvarea posibilelor victime.

Dată fiind amploarea operaţiunii, primul-adjunct al inspectorului şef, colonel Csilik Alexandru, care a fost comandantul operațiunilor de salvare, a ordonat punerea în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie și activarea grupei operative, fiind mobilizate forţe şi mijloace de intervenţie din întreg judeţul: un efectiv de peste 80 de ofițeri și subofițeri, care au intervenit cu autospeciale de stingere cu apă și spumă, autoscări pentru lucru la înălțime, ambulanțe tip B2, ambulanța de Terapie Intensivă Mobilă și 2 echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Pompierii au reușit, cu operativitate, să stingă incendiul în limitele găsite și să împiedice propagarea flăcărilor la celelalte încăperi de la etaj, concomitent cu evacuarea persoanelor aflate în interiorul hotelului.

Sub coordonarea directorului de salvări medicale, doctor Uiorean Mircea, echipajele medicale au procedat la evaluarea de specialitate a victimelor şi la acordarea îngrijirilor necesare: 6 victime intoxicate ușor cu fum, dintre care 2 au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea, 2 victime cu tensiune și 6 victime cu atac de panică.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 10.10, cauza probabilă şi împrejurările determinante ale evenimentului urmând a fi stabilite după efectuarea cercetărilor de specialitate.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *