Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

În viitorul apropiat, Universitatea Babeș-Bolyai ajunge la Deva? Rectorul UBB anunță noi extensii ale universității în viitorul apropiat

Universitatea Babeș-Bolyai cea mai veche, cea mai mare și, din multe puncte de vedere, cea mai prestigioasă universitate din România, și-ar putea deschide o extensie și la Deva și în alte reședințe din județ.

Rectorul UBB, Daniel David, a anunțat într-un interviu pentru Ziarul Făclia, noi extensii ale universității în viitorul apropiat, Deva putând fi o destinație interesantă: „Da, sunt în continuare puternice și cred că vor deveni și mai puternice. O prezență academică dinamizează un oraș, îl ajută să se dezvolte. Îi ajută și pe oameni să fie altfel, să se comporte mai civilizat unii cu alții, să fie atenți la discursul public. Nu ne așteptăm să avem o universitate în fiecare oraș, dar măcar în fiecare reședință de județ ar trebui să avem o prezență academică. Iar eu cred că prezența academică nu trebuie să fie făcută prin înființarea unei universități în fiecare reședință de județ – înființarea duce, de obicei, la universități noi care nu sunt performante, care se prăbușesc. Marile universități trebuie să aibă extensii în reședințele de județ pentru a ajuta dinamica județului respectiv. Noi, cei din UBB, când mergem la Zalău, nu facem un alt centru UBB ca și în Cluj, ci întrebăm Primăria, Consiliul Județean care sunt nevoile lor, ce firme au în zonă. În funcție de ce ne spun, avem programe specifice – științe administrative, inginerie chimică, etc. Practic, susținem dezvoltarea acestor zone. Prezența UBB în aceste extensii este un câștig foarte mare pentru acele zone”.

Pentru a citi tot interviul click aici!

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *