Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Tineri japonezi, despre lacul Tarnița: La fel de frumos precum lacul Goshiki Numa din Japonia!

În ultimii ani, lacul Tarnița a devenit o atracție turistică pentru ardeleni dar și pentru numeroși turiști, în condițiile în care, frumosul lac este aproape de Cluj-Napoca iar posibilitățile de relaxare în zonă sunt numeroase.

Doi studenți japonezi, prezenți doar de un an în Cluj-Napoca, au relatat pe o rețea de socializare prima lor întâlnire cu perla Apusenilor din Munții Gilăului: „Un astfel de lac frumos avem și noi în Japonia – Goshiki Numa, doar că aici, la Tarnița, apa este mult mai caldă și atmosfera mai plăcută. Luciul apei este de un verde superb iar pădurea și munții din zonă sunt absolut spectaculoși. Nici în Asia nu găsești un lac atât de frumos și de verde! Poate este cel mai frumos peisaj de fotografie din României!”

Despre lacul Goshiki-Numa din Japonia

Goshiki-Numa este un grup de cinci lacuri vulcanice situate la poalele Muntelui Bandai în centrul districtului lacurilor Bandai-kōgen, Kitashiobara, Fukushima. Goshiki-Numa s-a format atunci când vulcanul Muntele Bandai a erupt pe 15 iulie 1888, distrugând zeci de sate și ucigând aproximativ 500 de oameni, creând sute de lacuri.

Erupția a conferit depozitelor minerale celor cinci lacuri colorate, oferindu-le fiecăruia o culoare delicată, variind de la verde la roșu, până la albastru cobalt. Culorile fiecărui lac fluctuează misterios de-a lungul anului odată cu vremea. De la erupție, Goshiki-Numa a devenit o destinație turistică importantă.

lacul Goshiki-Numa din Japonia
lacul Goshiki-Numa din Japonia

Cum arată lacul Tarnița „perla Apusenilor”?

1 thought on “Tineri japonezi, despre lacul Tarnița: La fel de frumos precum lacul Goshiki Numa din Japonia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian