Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Specialiștii ABA Someș-Tisa au început verificările barajelor încadrate în categoriile de importanță C și D

Specialiștii Administraţiei Bazinale de Apă Someș-Tisa au început verificările barajelor încadrate în categoriile de importanță C și D.

Aceștia verifică stadiul reglementării privind siguranța în exploatare, modul de îndeplinire a măsurilor stabilite prin expertize și inspecții tehnice, existența actelor de reglementare și respectarea acestora, precum și starea tehnică a lucrărilor hidrotehnice.

În spațiul hidrografic Someș-Tisa sunt 102 baraje din categoriile de importanță C și D, adică baraje de mică capacitate, de importanţă normală şi redusă. Dintre acestea, 11 se află în administrarea instituției noastre, restul având alți deținători.  Pe județe, situația se prezintă astfel:

  • Cluj – 28 de baraje;
  • Bistrița-Năsăud – 14 baraje;
  • Sălaj – 19 baraje;
  • Satu Mare – 24 de baraje;
  • Maramureș – 17 baraje;

„Acțiunea se va finaliza cu un raport de sinteză care va furniza o imagine actualizată a stării construcțiilor încadrate în categoriile de importanță C și D. Raportul va cuprinde măsurile ce se impun pentru exploatarea în condiții de siguranță a lucrărilor hidrotehnice și va fi înaintat Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Acțiunea de verificare, realizată ca urmare a Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, se desfășoară la solicitarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și este coordonată de Administrația Națională Apele Române” au anunțat cei de la ABA Someș-Tisa.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *