Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Ministrul Mediului, despre ieșirea comunei Beliș din Parcul Natural Apuseni: Nu se poate face prin referendum

captura PRO TV

Primarul și Consiliul Local din comuna Beliș, județul Cluj, vor ca localitatea aflată în Parcul Natural Apuseni să iasă din zona de protecție, pentru a fi permise investiții, arată jurnaliștii de la PRO TV. Conform acestora atât ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, cât și Prefectul Clujului și directorul administrației Parcului Natural Apuseni explică de ce acest demers nu va fi posibil.

  • Irina Munteanu, prefect Cluj: „Cum introducerea comunei Beliș în Parcul Național Apuseni s-a făcut în baza unei hotărâri de Guvern, tot autoritățile centrale sunt cele care modifică aceste limite ale parcului”.
  • Tanczos Barna, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor: „Comuna în sine nu este protejată, este protejată biodiversitatea speciilor și habitatele valoroase. Ieșirea dintr-un Parc Național nu se poate face prin referendum”.
  • Alin Moș, director administrația Parcului Natural Apuseni: „Astfel de interese imobiliare există practic în lumea asta în toate zonele care sunt importante din punct de vedere turistic, iar Parcul Natural Apuseni este prin excelență o zonă importantă din punct de vedere turistic”.

Mai multe despre acest subiect, puteți citi aici – Autoritățile din Beliș vor ca localitatea să nu mai facă parte din zona protejată Parcul Natural Apuseni

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *