Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Controversa originii Cleopatrei: A fost albă sau neagră? Ultimul serial de pe Netflix a pus paie pe foc!

Un serial documentar produs de Netflix care o prezintă pe regina Cleopatra a VII-a ca fiind o femeie de origine africană de culoare a stârnit controverse în Egipt, notează BBC.

Guvernul egiptean a acuzat Netflix de falsificarea istoriei: Cleopatra avea „pielea albă şi trăsături elenistice”, a declarat Ministerul egiptean pentru Antichităţi, după ce Netflix a anunţat lansarea în curând a unei docu-ficţiuni în care o actriţă de culoare joacă rolul celebrei regine.

„Basoreliefurile şi statuile reprezentând-o pe Cleopatra sunt cea mai bună dovadă în acest sens”, a precizat Ministerul în textul său, care invocă în sprijinul afirmaţiilor sale tetradrahme şi statui din marmură care o reprezintă pe Cleopatra cu trăsături europene.

Ce spune Adele James despre documentarul Reginei Cleopatra

Dar producătorul a spus că „moștenirea ei este foarte dezbătută”, iar actrița care o interpretează pe Cleopatra le-a spus criticilor: „Dacă nu vă place distribuția, nu vă uitați la serial”.

Noul documentar din seria „Regine Africane” prezintă viața Cleopatrei a VII-a, regina Egiptului antic, care a fascinat istoricii și nu numai, care este interpretată în serial de tânăra actriță de culoare Adele James.

Adele James a reclamat că a primit comentarii răutăcioase care includeau insulte rasiste.

Influencerul din Apuseni, Voicu Ienci: Tineti-o tot asa. In cateva decenii veti arata toti precum Cleopatra asta

Și modenul Voicu Ienci, cel mai celebru influencer din Apuseni a comentat speța: „Doamna (domnisoara) asta -habar nu am cum o cheama, nu am retinut si cred ca bine am facut, s-a afirmat in Cleopatra de pe Netflix cum nu trebuie sa fie si sa arate Cleopatra.

Lipsa orice …de la talent actoricesc la tinuta corespunzatoare rolului, un fel de Lica Gheorghiu, care parea senina atunci cand trebuia sa fie grava, ingandurata cand contextul era vesel, lemnoasa si pastoasa in general, incapabila sa transmita ceva.

Despre Lica se consacrase o vorba -nu e talentata, dar e tare-n tata. Cleopatra de Netflix 2023 nu e regina, nu are catusi de putin talent de actrita, dar sta bine ideologic, e de origine sanatoasa, sugestiva chiar, pentru angajamentele politice la moda.

Uite asa, corectitudinea politica si reflexele resentimentare belemiste au protapit turturica in varful parului, acolo unde nu are de ce si pentru ce, facand regina dintr-o cel mult fata in casa, figuranta platita cu ziua.

De fapt, ce vedeti la televizor este realitatea politica si sociala searbada, mediocra si demonetizata a epocii actuale, a tendintelor de reinventare a omului nou, a vanzarii deseului sofistic pe post de solutie a progresului.

Tineti-o tot asa. In cateva decenii veti arata toti precum Cleopatra asta”. 

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *